Σε εκδηλώσεις εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών ιατρών ο Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Σε εκδηλώσεις εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών ιατρών ο Γ. Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας που  διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, επισημαίνοντας ότι η διασφάλιση της ζωής των πολιτών είναι ένα ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

«Όλοι εσείς που ανιδιοτελώς προσφέρετε τις υπηρεσίες σας επιτελείτε λειτούργημα» τόνισε και πρόσθεσε: «Η Αττική και οι πολίτες της έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την αδράνεια και την ολιγωρία στα ζητήματα πολιτικής προστασίας καθώς δεν υπάρχει ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο σχέδιο που θα δώσει ριζικές λύσεις. Το “κλειδί” για ένα αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας που θα θωρακίζει τη χώρα και τους πολίτες, είναι να βασίζεται σε ένα μοντέλο αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων, αλλά και οι αρμόδιοι να θεσμοθετούν με γνώμονα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Δεσμευόμαστε ότι κανένας πολίτης στην Αττική δεν θα νιώθει πια ανοχύρωτος».

Ακολούθως ο κ. Πατούλης παραβρέθηκε σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς στον Άλιμο το κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων, αλλά και οι εθελοντές Ιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εθελοντών ιατρών ο υποψήφιος περιφερειάρχης εξήρε την προσφορά τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και επισήμανε: «Εδώ και χρόνια η Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Ελλάδας, δημιουργήσαμε αυτή την πρότυπη δομή με στόχο να προσφέρουμε ανακούφιση σε ανθρώπους άνεργους, ανασφάλιστους που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Οι εθελοντές ιατροί μας έχουν προσφέρει προσωπικό χρόνο και κόπο σε αυτή την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς. Είναι καθήκον μας».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης παρακολούθησε τον Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα  προς τιμήν του Αγίου και Θαυματουργού Χαραλάμπους, στον Ομώνυμο Ιερό Ναό της Καστέλλας στον Πειραιά και ακολούθως τη λιτάνευση της εικόνας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Σεραφείμ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet