Για κατάργηση των διπλών σχολικών παρελάσεων δεσμεύθηκε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Κοινωνία

Για κατάργηση των διπλών σχολικών παρελάσεων δεσμεύθηκε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Να καταργηθούν οι διπλές σχολικές παρελάσεις σε Λυκόβρυση και Πεύκη υποσχέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, μετά και την παρέμβαση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητήθηκε η εναλλάξ διεξαγωγή ενιαίων παρελάσεων στις δύο Δημοτικές Ενότητες.

Σε σχετική της ανακοίνωση η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης επισημαίνει τα εξής:

Το θέμα των χωριστών παρελάσεων στον Δήμο μας, που επέβαλαν ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και τα μέλη της πλειοψηφίας προ διετίας, φέρνουν σε πλήρη απομόνωση τη διοίκηση του Δήμου από την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, αφού όλοι είναι υπέρ της κοινής  παρέλασης των μαθητών, εναλλάξ στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Ένωση Γονέων – Κηδεμόνων που εκπροσωπεί τους γονείς 3.700 μαθητών έδωσε το «παρών» και με τον πρόεδρό της έβαλε ξεκάθαρα το θέμα. Στο κείμενο που διάβασε ο κ. Κελέκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση για δύο παρελάσεις δεν προάγει, αλλά μάλλον εμποδίζει την ενότητα του ενιαίου Δήμου μας. Είμαστε μάρτυρες πολλών αντιπαραθέσεων μεταξύ μαθητών -και όχι μόνο- των δυο Δημοτικών». Καταλήγοντας ζήτησε την επανεξέταση της απόφασης  προτείνοντας να γίνεται κάθε φορά μόνο μια παρέλαση εναλλάξ στις δύο Δημοτικές Κοινότητες.

Επειδή ο κ. Μαυρίδης δεν δέχτηκε να το θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και το άφησε για άλλη φορά, πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος υπέβαλε επισήμως αίτημα επείγουσας συζήτησης, όπως προβλέπει ο κανονισμός. 

Δυστυχώς, για λόγους καθαρά μικροπολιτικούς, αφού ο δήμαρχος μεταξύ των λόγων που ανέφερε υπέρ των χωριστών παρελάσεων ήταν και οι «αντιδράσεις εμπορικών δραστηριοτήτων», απορρίφθηκε ακόμα και η συζήτηση του θέματος. Υπέρ της συζήτησης της πρότασης του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου για να υπάρχει μόνο μια παρέλαση ψήφισαν επτά από την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Εναντίον της πρότασης για να συζητηθεί το θέμα ψήφισαν 13 που ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου (Μαμαλάκη, Ποριώτου, Τσελέντας, Νικολιδάκης, Μαρμαγκιώλης, Φωτίδης, Ασπραδάκη, Πανταζής, Γκαραβέλας, Παπανικολάου, Καρύμπας, Φραϊδάκης και Νικολαροπούλου).

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μετά την ψηφοφορία τόνισε: «Σήμερα δώσαμε μια ακόμα ευκαιρία στο δήμαρχο να διορθώσει ένα μεγάλο του λάθος. Ένα λάθος που διχάζει το δήμο μας και υπονομεύει το μέλλον του. Δυστυχώς επιμένει. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε την απόφαση αυτή, αν οι πολίτες μας δώσουν τη δυνατότητα με την ψήφο τους το Μάιο του 2019».

Πρέπει να σημειωθεί  ότι το θέμα των χωριστών παρελάσεων η Συμμαχία Πολιτών και ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, εκφράζοντας την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών το είχαν φέρει για συζήτηση και τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και πάλι ο δήμαρχος είχε αρνηθεί.  

Τότε μάλιστα ο πρώην δήμαρχος Πεύκης για να υπογραμμίσει τη σοβαρότητα του θέματος αναφέρθηκε και στα θέματα βίας που είχαν σημειωθεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα παίδων, μεταξύ των ομάδων Λυκόβρυσης και Πεύκης, τονίζοντας ότι οι χωριστές παρελάσεις δεν βοηθούν στην ενότητα του δήμου. «Στέλνουν δυστυχώς διαφορετικά μηνύματα και είναι ό, τι χειρότερο» είχε πει χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς όμως αυτό το μήνυμα δεν το αξιολογούν σωστά ο απερχόμενος δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet