Στην οικογένεια της ΚΑΕ Κηφισιάς και ο Δ. Μαυροειδής
Αθλητισμός

Στην οικογένεια της ΚΑΕ Κηφισιάς και ο Δ. Μαυροειδής

Δ. Μαυροειδής1Την απόκτηση του Δημήτρη Μαυροειδή ανακοίνωσε η ΚΑΕ Κηφισιά, κάνοντας λόγο για “έναν ακόμα σπουδαίο αθλητή, που έχει αφήσει το στίγμα του σε υψηλό μπασκετικό επίπεδο”. 

To Who is Who

Ο Δημήτρης Μαυροειδής γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1985, έχει ύψος 2,08 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Η «πλούσια» μπασκετική καριέρα του ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Περιστερίου με το οποίο έκανε και τις πρώτες του επαγγελματικές εμφανίσεις στα γήπεδα της Α1 τη σεζόν 2002-03. Συνολικά με την ομάδα των δυτικών προαστίων αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια. Το 2005 μετακόμισε στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια στην Α1.

Το καλοκαίρι του 2007 παίρνει μεταγραφή για το Μαρούσι με το οποίο αγωνίστηκε σε 98 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, στα τρία χρόνια παραμονής του, ενώ βοήθησε την ομάδα των Βορείων Προαστίων να φτάσει στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκα τη σεζόν 2009-10.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη τον οδήγησαν το καλοκαίρι του 2010 στην Μπιλμπάο. Στο ισπανικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε για δύο σεζόν και με την ομάδα της Βασκονίας, την πρώτη χρονιά έφτασαν ως τον τελικό του πρωταθλήματος Ισπανίας και τη δεύτερη έως τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.

Το 2012 επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Ολυμπιακού με τον οποίο στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης στον τελικό της Ευρωλίγκα, στο Λονδίνο τον Μάιο του 2013.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες. Έχει κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2009. Το 2011 αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, ενώ το 2012 πήρε μέρος με την Εθνική Ομάδα Ανδρών στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά στη Βενεζουέλα.

Η πρώτη συνέντευξη του Δημήτρη Μαυροειδή

Δ. Μαυροειδής 2Μετά τον Τζάστιν Τζάκσον και τον Πέτρο Μελισσαράτο, που προηγήθηκαν χρονικά, ο Δημήτρης Μαυροειδής έρχεται στην ΑΕΝΚ για να κλείσει τη γραμμή των σέντερ και να θωρακίσει τη ρακέτα! Ο 29χρονος άσος είναι ο τρίτος διεθνής που θα φοράει φέτος τη φανέλα της ομάδας (μετά τους Κακιούζη, Τσαλδάρη) και αναλύει στο www.aenkbc.gr τους λόγους και τα κίνητρα που τον φέρνουν στην Κηφισιά.

Ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα που νιώθεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου σου στην Κηφισιά;

Ανυπομονησία. Θέλω να ξαναμπώ στο γήπεδο, να προπονηθώ, να παίξω, να κάνω αυτό που μου αρέσει. Νιώθω μεγάλη λαχτάρα για να μπω ξανά στα παρκέ. Δεν έχω άγχος, γενικά από μικρός στο γήπεδο δεν ένιωθα άγχος. Μόνο ανυπομονησία.

Τι σου «προσέφερε» η Κηφισιά και σε έπεισε να ξεκινήσεις από εδώ την προσπάθεια της μεγάλης επιστροφής σου;

Είναι ένα υγιές, σταθερό περιβάλλον, με συνέπεια λόγων και πράξεων. Είδαμε όσα πέτυχε πέρυσι, όμως επειδή συμμετείχα και στις προπονήσεις μετά τη λήξη της σεζόν, διαπίστωσα ότι η ομάδα είναι μια οικογένεια. Έχει φοβερό κλίμα, οργάνωση, καλούς παίκτες και προπονητικό τιμ. Ήταν αυτό που χρειαζόμουν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να επανέλθω με τον σωστό τρόπο στα γήπεδα.

Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητάς σου;

Σίγουρα μετά από μια τέτοια απουσία χρειάζομαι χρόνο για να βρω τον ρυθμό μου. Αν συζητήσουμε για τα ιατρικά θέματα και όσα συνέβησαν την τελευταία διετία θα χρειαστεί να το αναλύσουμε κανένα δεκαήμερο, οπότε ας μείνουμε στο σήμερα. Μετά από μια μακρά αποθεραπεία που έκανα, με τη μέθοδο των βλαστοκυττάρων που χρησιμοποίησε ο γιατρός κ. Αλευρογιάννης, είμαι πολύ καλά, δεν πονάω, δεν πρήζεται το γόνατό μου και σιγά σιγά πιστεύω πως θα επανέλθω στο σημείο που ήμουν πριν τους τραυματισμούς.

Πώς είναι η μετάβαση από τη Μπιλμπάο και τον Ολυμπιακό σε μια ομάδα που τώρα επιχειρεί να καταξιωθεί στον χώρο του μπάσκετ;

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το δικό μου μέλημα έπρεπε να είναι πώς θα βρω ένα καθαρό, επαγγελματικό σύλλογο που θα με βοηθήσει και θα βοηθήσω κι εγώ να ανέβει ακόμα περισσότερο. Είχα προτάσεις να συμμετάσχω στην προετοιμασία από ομάδες της Ευρωλίγκα, όμως έκρινα ότι η καλύτερη και πιο ασφαλής πρόταση για το μέλλον μου ήταν από την Κηφισιά.

Τι πρέπει να περιμένουν από σένα οι φίλαθλοι της ομάδας αλλά και ο μπασκετικός κόσμος συνολικά;

Να δίνω σε κάθε ματς όσα μπορώ κι ακόμα παραπάνω. Ποτέ δεν υποσχέθηκα τρελά πράγματα, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα βάλω τον εαυτό μου κάτω από την ομάδα. Ήμουν πάντα της άποψης ότι αν η ομάδα πετύχει, θα ωφεληθεί κι ο αθλητής ως μονάδα, οπότε στο μυαλό μου είναι μόνο το πώς θα κάνω αυτό που χρειάζεται για να βγει η ομάδα κερδισμένη.

Εν τέλει, επιστροφή στις ρίζες σου; Στο Μαρούσι «μεγάλωσες» μπασκετικά και τελικά βρίσκεσαι πάλι στην προέκταση του κλειστού του Αγίου Θωμά και της Λεωφόρου Κηφισίας.

Είναι αυτό που λέμε στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε. Μπορεί το βασικό κοινό που βλέπουν όλοι να είναι η κοντινή απόσταση μεταξύ των ομάδων, αλλά εγώ διακρίνω κι άλλα πράγματα παρόμοια. Το οικογενειακό περιβάλλον και η αγάπη για την ομάδα από όλους τους εμπλεκομένους είναι το βασικό κοινό στοιχείο που βρίσκω και στα δύο σωματεία. Ελπίζω να έχουν και την ίδια εξέλιξη, χωρίς φυσικά την ίδια κατάληξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet