Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον Δήμο Αιγάλεω
Περιφέρεια Αττικής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον Δήμο Αιγάλεω

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί από τις δημοτικές αρχές και τοπικούς φορείς για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, μετέβη σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, στον Δήμο Αιγάλεω.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Δ. Μπίρμπα, παρουσία δημοτικών συμβούλων και συζήτησαν για τις ανάγκες που υπάρχουν, αλλά και την πρόοδο των έργων στην πόλη.

Ο κ. Μπίρμπας έκανε λόγο για έναν Δήμο με ιστορική φυσιογνωμία και τοπικές ιδιαιτερότητες, επισημαίνοντας πως λόγω Ιεράς Οδού είναι συγκοινωνιακά επιβαρυμένος. Όπως ανέφερε, σημαντική ελάφρυνση θα προσφέρει η κατασκευή του κεντρικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για την περαιτέρω αναβάθμιση της πόλης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη συζήτηση στην περιοχή του Ελαιώνα, καθώς το 20% της έκταση ανήκει στα όρια του Αιγάλεω. Ειδικότερα τονίστηκε η ανάγκη να αναδειχθούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής και να γίνουν παρεμβάσεις οδικού χαρακτήρα, όπως η διαπλάτυνση της Αγίας Άννης, με στόχο να γίνει η περιοχή και πολιτιστικός προορισμός.

Επιπρόσθετα ο κ. Μπίρμπας επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των αντιπλημμυρικών έργων κυρίως στις περιοχές παραπλεύρως του Κηφισού, αναβάθμισης των γηρασμένων έργων υποδομής και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Να αφήσουμε τις μπαλωματικές παρεμβάσεις»

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να αναδειχθούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά της πόλης του Αιγάλεω με έμφαση στην περιοχή του Ελαιώνα, μέσα από έναν στρατηγικό σχεδιασμό για έργα και υποδομές που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη και αναβάθμισή της.

«Ο Ελαιώνας είναι μία σημαντική κληρονομιά για την περιοχή και πρέπει να επενδύσουμε στην ανάδειξη του για να ενισχύουμε την εξωστρέφεια του ιστορικού πλούτου της περιοχής» ανέφερε.

«Πρέπει να αφήσουμε τις μπαλωματικές παρεμβάσεις και να πάμε σε ένα ριζικό σχεδιασμό για την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής, στους τομείς του επιχειρείν, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο μοντέλο, αυτό της μητροπολιτικής περιφερειακής διακυβέρνησης» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο που θα συνδέει την Περιφέρεια με τους Δήμους προκειμένου να επιλύονται άμεσα και αποτελεσματικά τα σημαντικά προβλήματα των πολιτών.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι ζητήματα προτεραιότητας είναι η διαχείριση των όμβριων υδάτων για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση, καθώς και η διαχείριση των απορριμμάτων. Επικαλούμενο την κορεσμένη Φυλή σημείωσε: «Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Κινδυνεύει το περιβάλλον, η δημόσια υγεία, σπιλώνεται η εικόνα της Αττικής μας. Η εκπαίδευση για το φλέγον ζήτημα της ανακύκλωσης πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία, να γίνει νοοτροπία όλων μας, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να συμπορευθούν αρμονικά και στενά οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης με στόχο τη διεκδίκηση από κοινού παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών.

Αστυνομικό Τμήμα

Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ενημερώθηκε από τον διοικητή για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Σε δηλώσεις του τόνισε:

«Η εικόνα και στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω είναι το ίδιο απογοητευτική με τα άλλα Τμήματα Ασφαλείας στην Αττική. Όπως ενημερωθήκαμε από τον διοικητή το προσωπικό έχει αφυδατωθεί σημαντικά, το κτίριο καθαρίζεται από μία καθαρίστρια που προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά, ενώ ο εξοπλισμός για την ασφάλεια των αστυνομικών στελεχών είναι και σε αυτή την περίπτωση παρωχημένος με οχήματα των αρχών της δεκαετίας του 2000, που θα έπρεπε να είχαν από καιρό αποσυρθεί.

»Εμείς, ως Νέα Αρχή, θα ξεκινήσουμε από τα θέματα της ασφάλειας, σκύβοντας πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής. Με ίδιους πόρους, θα εξασφαλίσουμε στα αστυνομικά στελέχη μας τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους, με ασφάλεια για τους ίδιους και αποτελεσματικότητα για την κοινωνία, ώστε να ξαναφέρουν την ηρεμία και την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο Αιγάλεω ο κ. Πατούλης περιόδευσε σε καταστήματα της περιοχής και ενημερώθηκε για την εμπορική κίνηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet