Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη η Μαίρη Βιδάλη
Περιφέρεια Αττικής

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη η Μαίρη Βιδάλη

Την υποψηφιότητα της ηθοποιού Μαίρης Βιδάλη στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η κ. Βιδάλη είναι ηθοποιός, με σπουδές στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έχει τελειώσει επίσης το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος Πολιτισμού Κηφισιάς, καθώς και περιφερειακή  σύμβουλος  Αττικής.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Βιδάλη ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Καλωσορίζω την κ. Βιδάλη στον συνδυασμό μας, Νέα Αρχή για την Αττική. Είναι χαρά μας να έχουμε στην ομάδα μας ανθρώπου του πολιτισμού με αποδεδειγμένη, προσφορά στον χώρο της τέχνης. Ο πολιτισμός είναι οι ρίζες μας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, θα έχει κυρίαρχο χώρο στο πρόγραμμα μας με στόχο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο για την ισότιμη πολιτιστική ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής.

»Προχωράμε δυνατά όλοι μαζί για να αλλάξουμε την Αττική, να αλλάξουμε τις ζωές μας».

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα της κ. Μ. Βιδάλη:

Γεννήθηκε στην Καλλιθέα, όπου και κατοικεί με καταγωγή από την Τήνο, την Κωνσταντινούπολη και την Μικρά Ασία.

Είναι μητέρα τριών παιδιών.

Απόφοιτος του Pierce College. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη δραματική σχολή Πέλου Κατσέλη.

Στη μακρόχρονη πορεία της στο θέατρο, συνεργάστηκε με κρατικές και ιδιωτικές σκηνές, έπαιξε δίπλα στους μεγάλους μας κωμικούς, σε φεστιβαλικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ. και του ΥΠ.ΕΞ.), καθώς και για τους ομογενείς σε Αγγλία, Καναδά, Αυστραλία.

Παρουσίασε με χορηγία του ΥΠ.ΕΞ. το 2005, την πρώτη δίγλωσση (ελληνικά – αλβανικά) παράσταση αρχαίας κωμωδίας με τη «Λυσιστράτη» (διάκριση στο φεστιβάλ αρχαίου Βουθρωτού). Σκηνοθέτησε σε παγκόσμια πρώτη αρχαία τραγωδία το 2015 με συμμετοχή κωφών στη δράση «Κωφοί και Ακούοντες στο Αρχαίο Δράμα» με χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύλλογοι και Δήμοι, την έχουν τιμήσει επανειλημμένα για την πορεία της στον χώρο. Τελευταία, το 2018 βραβεύτηκε με το Α΄ βραβείο μονολόγου για την ερμηνεία της στη «Λέλα Καραγιάννη».

Κυκλοφορούν μεταφράσεις της θεατρικών έργων (σειρά «Παγκόσμιο Θέατρο» εκδόσεις Δωδώνη και εκδόσεις Δρόμων) και έχουν εκδοθεί τέσσερις ποιητικές της συλλογές (εκδόσεις Φιλιππότης και Όστρια).

Το 2010 απέκτησε τη δική της θεατρική στέγη στον Νέο Κόσμο, το Διάχρονο Θέατρο, όπου έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα 25 θεατρικές παραγωγές.

Υπήρξε δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος Πολιτισμού Κηφισιάς (2002 – 2006) και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής (2010 – 2014) εκλεγείσα πρώτη στον Νότιο Τομέα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet