«Κάρφωμα» Α. Γκιζιώτη στον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλο για τα ταμειακά διαθέσιμα
Πολιτική

«Κάρφωμα» Α. Γκιζιώτη στον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλο για τα ταμειακά διαθέσιμα

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής «καρφώνει» τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου σχετικά με τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής (Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019) για το θέμα που προέκυψε με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, ήταν οι πιέσεις και η έντονη κριτική προς τον δήμαρχο, που ανάγκασαν τον τελευταίο να αποδεχθεί στη σχετική εισήγηση, που τελικώς ψηφίστηκε ομόφωνα, τη φράση «απόφαση για μη μεταφορά των χρημάτων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γκιζιώτη:

Εκτός από τις περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων και Περιφερειών, η κυβέρνηση ζητά τα ταμειακά διαθέσιμα, εκβιάζοντας μάλιστα, για το «μαξιλάρι ασφαλείας» που χρειάζεται για τον φθηνότερο δανεισμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Η εισήγηση του δημάρχου αναφερόταν αποκλειστικά στις νομικές διαδικασίες που πρότεινε η ΚΕΔΕ. Το μέρος της απόφασης  που αναφέρει «απόφαση για μη μεταφορά των χρημάτων» ήταν πρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέα Γκιζιώτη (και άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας), που έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο, μετά από έντονη κριτική που του ασκήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή είχε υιοθετήσει αντίστοιχη πρόταση του υπουργείου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Ιουνίου 2015 και μάλιστα έχει ανοίξει τον προβλεπόμενο λογαριασμό στην Τράπεζα Ελλάδας…

Η αναστολή του μέτρου έχει ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές, όπως και οι αντιρρήσεις της δημοτικής αρχής…

Απαιτούμε τη χρηματοδότηση των έργων που έχει ανάγκη η πόλη μας, της κοινωνικής πολιτικής που δικαιούνται οι λαϊκές οικογένειες. Ο αγώνας ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και από αυτή την κυβέρνηση και όσων την εφαρμόζουν τοπικά, συνεχίζεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet