Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να δώσει βάρος στην Παιδεία
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να δώσει βάρος στην Παιδεία

Ότι πρέπει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να δώσει βάρος στην Παιδεία τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης βράβευσης μαθητών σχολείων το Δήμου, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Γονέων του Δήμου.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρακόπουλος επισήμανε ότι ο Δήμος πρέπει να αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων από τους «χορηγούς γονείς», όπως τους ονομάζει στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξής του:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Βάρος στην Παιδεία με τον Δήμο να αναλαμβάνει τα λειτουργικά των σχολείων από τους… χορηγούς γονείς

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων τίμησε κι εφέτος τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας που διακρίθηκαν τον προηγούμενο χρόνο στα μαθήματα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και σε άλλες δραστηριότητες. Η εκδήλωση συγκέντρωσε στο Δημοτικό Θέατρο εκτός από τους μαθητές τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Ήταν μια θαυμάσια εκδήλωση που έχει πλέον καθιερωθεί και χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο καλύτερη. Και το κυριότερο οι βραβεύσεις που γίνονται προέρχονται από αντικειμενικά κριτήρια. Για παράδειγμα τα αριστεία στα μαθήματα απονέμονται σε μαθητές με βαθμό άνω των 18,5.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, τότε που ανακαινίστηκαν ριζικά όλα τα σχολεία της πόλης και δεν υπήρχε ανάγκη οι γονείς να είναι χορηγοί των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, τα οποία κάλυπτε ο Δήμος, όπως έχει και υποχρέωση, έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση μαζί με την ομάδα Παιδείας της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Συμμαχία Πολιτών. Και είχε την τιμή εκ μέρους της Ένωσης να απονείμει τα βραβεία σε μαθητές του 1ου  Λυκείου Πεύκης.

Στις δηλώσεις του συνεχάρη τις νέες και τους νέους για τις διακρίσεις τονίζοντας: «Στον Δήμο έχουμε υποχρέωση να ρίξουμε το βάρος στην Παιδεία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα σχολεία με τόσα προβλήματα και δεν είναι δυνατόν να κάνουν μάθημα παιδιά μας σε κοντέινερ, όπως συμβαίνει με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης. Και φυσικά δεν μπορεί να είναι σήμερα κύριοι χορηγοί οι γονείς μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων».

Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στο πρόσωπο του προέδρου της Ένωσης Γονέων, Νίκου Κελέκη, σε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλους τους συλλόγους των σχολείων του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet