Καταδίκη για τον Γάλλο… Ρόκι που γρονθοκόπησε αστυνομικούς
Κόσμος

Καταδίκη για τον Γάλλο… Ρόκι που γρονθοκόπησε αστυνομικούς

Σε έναν χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ο μποξέρ που καταγράφηκε να επιτίθεται σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι. Στον 37χρονο Κριστόφ Ντετανζέ επιβλήθηκε συνολικά ποινή φυλάκισης 30 μηνών, οι 18 από αυτούς με αναστολή.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 37χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας θα μπορεί να εργάζεται για τον επόμενο χρόνο κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά θα πρέπει να διανυκτερεύει στη φυλακή.

Το βίντεο με τον Κριστόφ είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχε γίνει viral. Ο 37χρονος εθεάθη να επιτίθεται με γροθιές εναντίον των αστυνομικών.

Ο δύο φορές πρωταθλητής πυγμαχίας στην κατηγορία των ελαφρών βαρών δήλωσε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι αισθάνεται ντροπή και ότι διέπραξε ένα «σφάλμα» από την οργή του απέναντι στους αστυνομικούς που «χτυπούσαν» τους διαδηλωτές.

Έχουν συλληφθεί 8.400 άνθρωποι

Περίπου 8.400 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την αρχή της κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» πριν από σχεδόν τρεις μήνες και 7.500 έχουν προφυλακισθεί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι σχεδόν 1.300 αστυνομικοί, χωροφύλακες και πυροσβέστες έχουν τραυματισθεί «από μικρές ομάδες που εμπνέονται από το μίσος», από την αρχή της κινητοποίησης, στις 17 Νοεμβρίου.

Ο Κριστόφ Καστανέρ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «είναι αντίθετη» σε οποιαδήποτε αμνηστία για τα «κίτρινα γιλέκα», όπως είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο πρωθυπουργός στα τηλεοπτικά δίκτυα LCI και RTL.

«Το μήνυμά μου είναι σαφές: οποιαδήποτε ζημιά, οποιαδήποτε επίθεση θα διώκεται και θα τιμωρείται», δήλωσε ο Καστανέρ, απορρίπτοντας τα αιτήματα για αμνηστία που διατυπώνονται στους κόλπους των «κίτρινων γιλέκων», όπως και μεταξύ πολιτικών.

Από την αρχή της κινητοποίησης η δικαιοσύνη έχει ανακοινώσει σχεδόν 1.800 καταδίκες. Σχεδόν 1.500 υποθέσεις δεν έχουν ακόμη εκδικασθεί.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet