Γ. Μυλωνάκης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Να καταστήσουμε τον Αθλητισμό κομμάτι της καθημερινότητας των δημοτών μας
Αθλητισμός

Γ. Μυλωνάκης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Να καταστήσουμε τον Αθλητισμό κομμάτι της καθημερινότητας των δημοτών μας

«Ο αθλητισμός θα πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των δημοτών, από την πρώτη μέρα στο σχολείο μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει, ως Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να εργασθούμε με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα, “κτίζοντας” σύγχρονες και λειτουργικές αθλητικές δομές».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε και υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, στην ομιλία του κατά το διήμερο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με τίτλο «Πολιτισμός – Αθλητισμός: Αναπτυξιακά Πρότυπα Πόλεων & Ποιότητα Ζωής», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Λουτρακίου του Δήμου Αλμωπίας, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των πολιτικών και των προτεραιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, η τοπική και περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη, η διαχείριση των μνημείων φύσης και πολιτισμού, οι νέες τεχνολογίες και πολιτισμός, καθώς και η σύγχρονη δημιουργία.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μυλωνάκης παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τοπικής αθλητικής ανάπτυξης, βασικοί πυλώνες του οποίου θα είναι τα προγράμματα άθλησης για όλους, τα αθλητικά σωματεία και η άθληση στα σχολεία.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του συνεδρίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε σημείωσε:

«Ήταν ένα γόνιμο συνέδριο που ανέδειξε ενδιαφέρουσες πτυχές στην κατεύθυνση του πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε στους Δήμους μας ποιοτικά πολιτιστικά και αθλητικά πρότυπα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας.

»Εμείς, στη δημοτική παράταξη Αλλάζουμε, έχουμε θέσει τον Αθλητισμό ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας, γιατί πιστεύουμε ότι – πλην των άλλων ωφελημάτων που προσφέρει – καλλιεργεί τη συμμετοχικότητα μεταξύ των πολιτών, που αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής μας φιλοσοφίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet