Telegraph: Εξώσεις στους ενοικιαστές λόγω «χρυσής βίζας» στην Ελλάδα – Πολλαπλασιάστηκαν τα Airbnb
Κοινωνία

Telegraph: Εξώσεις στους ενοικιαστές λόγω «χρυσής βίζας» στην Ελλάδα – Πολλαπλασιάστηκαν τα Airbnb

Οι ενοικιαστές στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα λόγω του προγράμματος «χρυσή βίζα» αλλά και του Airbnb, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» επιτρέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής σε επενδυτές που δαπανούν τουλάχιστον 250.000 ευρώ για την αγορά ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας, όμως στην πράξη έχει οδηγήσει στην εκδίωξη ενοικιαστών για την μετατροπή διαμερισμάτων σε AirBnB, αναφέρει η Telegraph.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας το 81% με 95% των ενοικιαζόμενων σπιτιών είναι Airbnb, ενώ την τελευταία διετία τα ενοικιαζόμενα στην πλατφόρμα έχουν αυξηθεί από 9.000 σε 129.000.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι περισσότεροι επενδυτές που έχουν «χρυσή βίζα» είναι Κινέζοι και Ρώσοι. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται πως η Ελλάδα προσφέρει μία από τις φθηνότερες ευκαιρίες στην Ε.Ε. και συνεπώς προσελκύει το ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών.

Είκοσι κράτη-μέλη της Ε.Ε. διαθέτουν επί του παρόντος προγράμματα που προσφέρουν άδεια παραμονής έναντι επενδύσεων, σύμφωνα με την Κομισιόν. Τρεις χώρες, η Κύπρος, η Μάλτα και η Βουλγαρία, προσφέρουν διαβατήριο, δηλαδή υπηκοότητα, σε μεγάλους επενδυτές.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet