Βραβείο για τη Διαχείριση Απορριμμάτων στην 3η Verde.tec για τον Δήμο Βριλησσίων
Ποιότητα Ζωής

Βραβείο για τη Διαχείριση Απορριμμάτων στην 3η Verde.tec για τον Δήμο Βριλησσίων

Μια ακόμη επιβεβαίωση – διάκριση για τη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων επιφύλασσε για τον Δήμο Βριλησσίων η 3η διεθνής έκθεση Verde.tec, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 και 17 Φεβρουαρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Mec Παιανίας.

Το βραβείο «Greek Green Award» αφορά στη Διαχείριση Αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή με επίκεντρο τη χωριστή συλλογή των οργανικών υπολειμμάτων στον καφέ κάδο και παρελήφθη από τον αρμόδιο για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση, αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αλέξη Μαυραγάνη.

Ο κ. Μαυραγάνης κατά τη βράβευση δήλωσε: «Η διαχείριση αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή είναι το κορυφαίο ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολεί στην Αυτοδιοίκηση και να αποτελεί το πρώτο θέμα στην καρδιά μας για τους αυτοδιοικητικούς που θέλουμε να υπηρετήσουμε με αληθινή αγάπη τον χώρο. Είναι το μεγάλο στοίχημα».

Προχωράμε πλέον, δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης, στην ανάπτυξη της συνοικιακής και της οικιακής κομποστοποίησης και κάλεσε τους δημότες και τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά. Επίσης, υπογράμμισε ότι «μεγάλα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν και από τη χωριστή διαλογή οικοδομικών αποβλήτων και εξωοικιακών ογκωδών αντικειμένων, ένας επίσης σημαντικός παράγοντας για τη φετινή επιβράβευση του Δήμου Βριλησσίων, καθώς περισσότεροι από 1.500 τόνοι ΑΕΚΚ (μπαζών & ογκωδών) μετατράπηκαν σε χρήσιμα νέα υλικά παραγωγής». Αναφέρθηκε, ακόμα, στη σπουδαιότητα της συνεργασίας του δήμου με τον ΕΔΣΝΑ, ιδιαίτερα για τη διαχείριση του οργανικού και του χαρτιού. Τέλος, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, και συνολικά τη δημοτική αρχή για την πλήρη στήριξη και την αναγνώριση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων ως πρώτη προτεραιότητα του δήμου.

«Το βραβείο ανήκει στους εργαζόμενους και πάνω από όλα στους δημότες Βριλησσίων» τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και τους ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη ανταπόκριση και συνεισφορά τους στις καινοτόμες και αποτελεσματικές δημοτικές πρωτοβουλίες.

Ο Δήμος Βριλησσίων και φέτος συμμετείχε με το δικό του περίπτερο στη διεθνή έκθεση verde.tec για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος – κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη κρίσιμων περιβαλλοντικών θεμάτων και λύσεων, συνδράμοντας ενεργά στο δημόσιο διάλογο για το Περιβάλλον με παρεμβάσεις σε θεματικά τραπέζια και προβάλλοντας ειδικότερα τις βραβευμένες βέλτιστες πρακτικές του στη Διαχείριση Αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet