Ο Γ. Πατούλης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία Βικτωρίας και το Πεδίον του Άρεως
Περιφέρεια Αττικής

Ο Γ. Πατούλης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία Βικτωρίας και το Πεδίον του Άρεως

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε περιοχές της Αττικής με στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, μετέβη σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία Βικτωρίας, στο Πεδίον του Άρεως και επισκέφθηκε τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Αρχικός σταθμός της επίσκεψης του κ. Πατούλη ήταν το Άλσος στο Πεδίον του Άρεως, όπου αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής των ενημέρωσε για τα ανοιχτά ζητήματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ άλλων οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στην πλημμελή συντήρηση, στην αναγκαιότητα εξάλειψης των παραβατικών συμπεριφορών, στην ανάγκη αποκατάστασης και λειτουργίας του δικτύου άρδευσης, ενώ έκαναν αναφορά και στην ανάγκη επισκευής κατεστραμμένων μαρμάρων και κατασκευών. Επιπλέον, διατυπώθηκαν παράπονα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Θεάτρου Άλσους (όχληση, κατάληψη χώρου πρασίνου και τσιμεντοποίηση).

Ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα του Άλσους και θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει μια στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου το Άλσος με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να γίνει σημείο άθλησης, επίσκεψης και αναψυχής κατοίκων και επισκεπτών.

Επίσκεψη στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, Αλέξη Αλεξόπουλο, και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου. Αφού έγινε αναφορά στην ιστορική πορεία του Πανελληνίου επισημάνθηκε από τον κ. Αλεξόπουλο η ανάγκη αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του  Συλλόγου και η υλοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών διαδρομών στο κέντρο της Αθήνας με σημεία αναφοράς του το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την ΑΣΟΕ, το Πεδίον του Άρεως και τον Πανελλήνιο Γ.Σ..

Ο κ. Γ. Πατούλης από την πλευρά του επισήμανε ότι ως αυριανός περιφερειάρχης θα είναι δίπλα στους Αθλητικούς Συλλόγους όπως είναι ο Πανελλήνιος. «Θα επενδύσουμε στη διεύρυνση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην Αττική προκειμένου να μυηθούν όλο και περισσότεροι νέοι στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι. Ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η ευεξία αποτελούν βασικά συστατικά για την παγκόσμια ανάδειξη του brand name “Αττική”», τόνισε.

Η ασφάλεια, η καθαριότητα και ο μη επαρκής οδοφωτισμός τα βασικά προβλήματα κατοίκων και επιχειρήσεων

Ο κ. Πατούλης αφού συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονας και της πλατείας Βικτωρίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και υποψήφιους.

Οι κάτοικοι διατύπωσαν την ανάγκη να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή, ενώ εξέφρασαν τα παράπονά τους για τον μη επαρκή φωτισμό σε αρκετές οδούς καθώς και για τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε σχέση με την καθαριότητα. Αρκετοί διατύπωσαν επίσης παράπονα και για την χρήση ουσιών, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Αστυνομικό Τμήμα ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, ενώ όπως έγινε γνωστό από τις αρχές του 2019 δεν παρέχονται ούτε υπηρεσίες καθαριότητας στο τμήμα. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική, το Τμήμα έχει στη διάθεσή του μόλις ένα όχημα.

«Για εμάς το ζήτημα της προστασίας των πολιτών είναι προτεραιότητα. Η εικόνα αφυδάτωσης στα Αστυνομικά  τμήματα της Αττικής είναι πλέον γενικευμένη. Το προσωπικό της Αστυνομίας εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και του αξίζουν τα συγχαρητήρια μας.

»Δεν μπορεί  με ελάχιστα εργαλεία και κυρίως με το φιλότιμο των εργαζομένων να επιτευχθεί η θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών.  Για να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες ασφάλειας, πρέπει πρώτα οι ίδιοι αστυνομικοί να νιώθουν ασφαλείς. Εμείς θα επενδύσουμε, μέσω ειδικών προγραμμάτων, στην ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων όλης της Αττικής. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε μία νέα ουσιαστική Αρχή με πράξεις και όχι με λόγια» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet