2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών της ΕΝΠΕ
Περιφέρεια Αττικής

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών της ΕΝΠΕ

«Αυτοδιοικητικές – Ευρωεκλογές: Οι γυναίκες μπροστά» είναι το θέμα του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών που διοργανώνει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) σε συνεργασία με τον Τομέα Ισότητας των Φύλων της ΕΝΠΕ τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 π.μ. στα γραφεία της (Μεσογείων 15, 4ος όροφος, Αθήνα).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, προγραμματίζονται δύο συνεδρίες:

α) Πολιτικές ισότητας: Από την ευρωπαϊκή εμπειρία στην ελληνική πραγματικότητα – Καλές πρακτικές στην Ε.Ε. και εφαρμογή τους στην Ελλάδα.

Θα μιλήσουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα και της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Κλημεντίνη Διακομανώλη και η γραμματέας Δικτύου Ισότητας Κινήματος Αλλαγής, π. ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου, ενώ θα συντονίσει η δημοσιογράφος Εύα Καραμανώλη.

β) Γυναίκες στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση: Το θεσμικό πλαίσιο, η ποσόστωση, οι πολιτικές

Θα μιλήσουν οι περιφερειάρχες, Αττικής, Ρένα Δούρου και Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Αλεξάνδρα Μπαλού, ενώ θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ηλέκτρα Βισκαδουράκη.

Στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα και η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Φωτεινή Βρύνα.

Η παρουσίαση των συμπερασμάτων του συνεδρίου θα γίνει από:

  • Αγγελική Παπάζογλου, κοινωνιολόγος, MSc, στέλεχος Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, συντονίστρια Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μαρία Συρεγγέλα, αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Νέα Δημοκρατία.
  • Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος γυναικών Ευρωπαϊκού  Σοσιαλιστικού Κόμματος, αναπληρωτής γραμματέας Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet