Κατά της εγκατάστασης μπαλονιού στον Λόφο Τσακού ο Αντ. Ρεκλείτης
Αθλητισμός

Κατά της εγκατάστασης μπαλονιού στον Λόφο Τσακού ο Αντ. Ρεκλείτης

Κατά της εγκατάστασης λυόμενου στεγάστρου (μπαλόνι) στα ανοιχτά γήπεδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στον Λόφο Τσακού τάσσεται ο υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Αντώνης Ρεκλείτης.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού επισημαίνει τα εξής:

Με αφορμή το φουσκωτό στέγαστρο (μπαλόνι) για τα ανοιχτά μπάσκετ στο νταμάρι

Εδώ και δέκα και πάνω χρόνια δήμαρχοι και πλειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού δεν έχουν κάνει καμιά αθλητική εγκατάσταση και δη στεγασμένη. Δεκαπέντε χρόνια υπόσχονται το κολυμβητήριο, ενώ το γηπεδάκι ποδοσφαίρου 7×7 που πληρώθηκε έμεινε στα μισά και αχρηστεύεται από τη φθορά. Δεν έχουν οργανώσει ούτε μία δωρεάν αθλητική δραστηριότητα, ιδίως για τα παιδιά.

Στήριξαν όλα τα μνημόνια και τη λιτότητα εις βάρος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, την υποχρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την απαγόρευση της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των διαδοχικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εξασφαλίσει πλεονασματικό προϋπολογισμό για τον Δήμο υποβαθμίζοντας ή και εγκαταλείποντας ακόμη τις παρεχόμενες στους δημότες υπηρεσίες και εφαρμόζοντας την αρχή «πλήρωνε για να έχεις», αρχή που φυσικά πλήττει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου οι υποψήφιοι δήμαρχοι θυμήθηκαν το «μπαλόνι» στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο νταμάρι. Ο νυν δήμαρχος, Η. Αποστολόπουλος (που έχει τη στήριξη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού), επί πέντε χρόνια δεν προχώρησε στην κατασκευή του. Από την άλλη ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Τούτουζας, προερχόμενος από τη Ν.Δ., εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει: «Δεν φανταστήκαμε ότι θύμα αυτής της αδιαφορίας θα ήταν και το όνειρο εκατοντάδων μικρών αθλητών. Το περίφημο “μπαλόνι“ που θα στέγαζε τα όνειρα των αθλητικών ακαδημιών του Παπάγου – Χολαργού δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά».

Μπορεί να ερίζουν για τις προεκλογικές ανάγκες τους, αλλά και οι δύο ήταν επί 4 χρόνια βασικά στελέχη της διοίκησης του Β. Ξύδη και τη στήριζαν, ενώ αυτή είχε αρνηθεί το αίτημα για το “μπαλόνι“! Περισσή υποκρισία! Και για να συμπληρωθεί η εικόνα, ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος Ν. Κανάκης, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο ΠΑΣΟΚ και ΜΚΟ, σιωπά, την ώρα που ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη θέση ότι το “μπαλόνι“ δεν θα γίνει γιατί θα το σταματήσει ο ίδιος!

Αυτοί οι μικροκαβγάδες νυν και υποψηφίων δήθεν «ακομμάτιστων» δημάρχων είναι παραπέτασμα καπνού για να κρύβει την κοινή βάση τους. Όλοι αποδέχονται ότι ο αθλητισμός είναι «εμπόρευμα» για το οποίο όποιος θέλει να το έχει πρέπει να πληρώνει. Αποδέχονται τη μετάθεση αρμοδιοτήτων στους δήμους για υπηρεσίες που πρέπει να είναι ενιαίες και ισότιμες για όλο τον λαό και παρεχόμενες από την κεντρική κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η παιδεία και ο αθλητισμός.

Αποδέχονται την ανισότητα των πολιτών και των παιδιών τους ανάλογα με το αν ο Δήμος τους είναι πλουσιότερος ή πιο λαϊκός, ανάλογα με το αν οι γονείς έχουν χρήματα ή όχι για να πληρώνουν για τις δραστηριότητες των παιδιών τους. Αποδέχονται την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες από ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ και όχι καθολικά σε όλη τη χώρα ενιαία, δωρεάν και υψηλού επιπέδου από δημόσιες υπηρεσίες. Αποδέχονται το ασφυκτικό πλαίσιο χρηματοδότησης των δήμων που ορίζουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τις λειτουργικές ανάγκες του αθλητισμού και των σχολείων ούτε την πρόσληψη μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού.

Αποδέχονται το απαράδεκτο πλαίσιο του «πλήρωνε για να έχεις», το μειωμένο προσωπικό, τις προσλήψεις προσωρινών εργαζομένων, τις ΣΔΙΤ, την αντικατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε δουλειά, σε μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, σε δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία, αθλητισμό από τη «φιλανθρωπία» των ΜΚΟ. Και αυτό γιατί στηρίζουν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και θυσιάζουν τις ανάγκες των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων στον βωμό του κέρδους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού απαιτεί εδώ και χρόνια μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο νέους αθλητικούς χώρους, συντήρηση των υφισταμένων, επαρκές μόνιμο προσωπικό λειτουργίας τους (γυμναστές, φύλαξη, συντήρηση, καθαριότητα). Απαιτεί αθλητικές δραστηριότητες δωρεάν για όλους.

Ζητούμε την άμεση υλοποίηση του έργου στέγασης στο νταμάρι (έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή του και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πάνω από 1 χρόνο) και συνεχίζουμε την πάλη για μόνιμες κατασκευές με όλες τις προϋποθέσεις της ασφάλειάς τους. Απευθυνόμαστε στους εργαζομένους και στις οικογένειές τους λέγοντας τους ότι η παραμικρή κατάκτηση μπορεί να είναι μόνο αποτέλεσμα της κινητοποίησής τους. Ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Είναι δικαίωμα.

Εντάσσουμε την πάλη για τα άμεσα ζητήματα στον Δήμο μας στην ευρύτερη πάλη για την εξασφάλιση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Καλούμε σε πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, που η ανατροπή τους μπορεί να είναι μόνο έργο των αγώνων και της οργάνωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο και στην Περιφέρεια, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, θα δυναμώσει τη διεκδίκηση για τον αθλητισμό και για κάθε λαϊκή ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet