Λ. Μαγιάκης: Οι βασικές κατευθύνσεις του εκλογικού προγράμματος της Ενότητας
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: Οι βασικές κατευθύνσεις του εκλογικού προγράμματος της Ενότητας

Τις βασικές κατευθύνσεις του εκλογικού προγράμματος της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιάκης επισημαίνει τα εξής:

Οι βασικές κατευθύνσεις του εκλογικού μας προγράμματος

Το προεκλογικό τοπίο στο Μαρούσι άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης Πατούλη συσπειρώθηκε στο ψηφοδέλτιο του κ. Αμπατζόγλου. Υπάρχουν βέβαια και οι «αντάρτες» οι οποίοι παρουσιάζονται σαν «ανεξάρτητοι». Όμως όλοι τους, όλα αυτά τα χρόνια, υποστήριξαν τη διοίκηση Πατούλη και μάλιστα από καίριες διοικητικές θέσεις. Η κριτική που ασκούν εκ των υστέρων δεν πείθει κανένα.

Ο «οικολόγος» κ. Γ. Καραμέρος, πρώην αντ/χης Βόρειου Τομέα με τη διοίκηση Δούρου (παραιτήθηκε πρόσφατα) υπόσχεται να φέρει την αλλαγή στο Μαρούσι, κάτι για το οποίο η θητεία του στην Περιφέρεια δεν φαίνεται να δίνει εγγυήσεις. Το αντίθετο μάλιστα.    

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω είναι ότι υπόσχονται να λύσουν τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η διοίκηση Πατούλη στα πλαίσια της μνημονιακής «κανονικότητας» που έχει επιβάλλει στην Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προηγούμενες.

Συγκαλύπτουν τα σχέδια τους για ιδιωτικοποιήσεις καίριων υπηρεσιών του Δήμου που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την τσέπη των δημοτών, σε όφελος των εργολάβων.

Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Να εντυπωσιάσουν τους πολίτες με ανέξοδους βερμπαλισμούς, υποσχέσεις και διοργάνωση πανηγυρικών εκδηλώσεων, ακόμα και με «μεταφερόμενους» δημότες.

Μάταιος κόπος γιατί οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε υποσχέσεις και στο τέλος να μην αλλάζει τίποτα προς όφελός τους.

Από τη δική μας πλευρά θέλουμε να πείσουμε τους δημότες ότι για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στους Δήμους η Αυτοδιοίκηση  θα πρέπει να αγωνιστεί για την άρση των μνημονιακών καταναγκασμών. Ειδικά  για τον Δήμο Αμαρουσίου θα πρέπει να υπάρξει και γενναία διαγραφή χρεών προς τις Τράπεζες, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που πλησιάζουν τα 160 εκατ.

Ισχυριζόμαστε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για Μαρούσι «πράσινη» πόλη όταν ισχύει το Ρυθμιστικό του 2014, που προβλέπει ότι το Μαρούσι θα εξακολουθήσει να είναι κέντρο υπερτοπικής ανάπτυξης.

Όταν κυβέρνηση και μεγάλα συμφέροντα σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν το Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι ή όταν έχουν μπει από την κυβέρνηση στις λίστες του Υπερταμείου προς «αξιοποίηση» 163 δημόσια ακίνητα, ακόμα και δάση, όπως το Δάσος Συγγρού και το Δάσος Παραδείσου, το ΟΑΚΑ, η ΣΕΛΕΤΕ, οι ελεύθεροι παραρεμάτιοι χώροι και η Κεραμική.

Ότι είναι θεμιτό και δίκαιο οι παράνομες υπερτοπικές χρήσεις που λειτουργούν στο Μαρούσι (π.χ Mall) να αποζημιώνουν στο διηνεκές τον Δήμο για τις περιβαλλοντικές και οικονομικές ζημιές που έχουν επιφέρει στην τοπική κοινωνία.

Πολιτικές θέσεις που θα έχουν άμεση προτεραιότητα στις διεκδικήσεις της δικής μας διοίκησης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και περιθώρια οριακών βελτιώσεων. Υπολογίζουμε ότι γύρω στα 2 εκατ. τον χρόνο, δηλαδή ποσοστό 5% επί των πραγματικών ετήσιων εσόδων του Δήμου, μπορεί να εξοικονομηθεί αν περιοριστούν οι σπατάλες της διοίκησης Πατούλη.

Ποσό που θα διατεθεί για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Δηλαδή για κοινωνικές δράσεις, σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, δομές ΑμεΑ, το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, την πολεοδομική ανάπλαση περιοχών που έχουν πληγεί από τις υπερτοπικές χρήσεις, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Όπως, επίσης, ότι θα μειώσουμε τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες με παράλληλη εφαρμογή ενός τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα που η διοίκηση Πατούλη, με ευθύνη και της Περιφέρειας Αττικής, το «έθαψε στη Χωματερή».

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί από την καθημερινή επαφή μας με τους πολίτες βλέπουμε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανακυκλώσουν τις λεγόμενες «συστημικές» παρατάξεις που άσκησαν διοίκηση μέχρι σήμερα στον Δήμο ή την Περιφέρεια. Επιθυμούν ανανέωση από συνεπείς, διεκδικητικές και ανυπότακτες δυνάμεις, όπως αυτές που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιό μας.

Που έχουν στο κέντρο του προγράμματός τους την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στις δημοτικές υποθέσεις. Από τις πιο απλές καθημερινές δράσεις μέχρι τις πιο σύνθετες θεσμικές λειτουργίες.

Δυνάμεις που διαθέτουν εντιμότητα, γνώση και εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και διάθεση να αγωνιστούν μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους ενάντια στις πολιτικές που εξακολουθούν να υποβαθμίζουν την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και να τη μετατρέπουν σε διεκπεραιωτή των εκάστοτε πολιτικών του κεντρικού κράτους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet