Σε διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών για τις ψηφιακές υποδομές ο Γ. Σγουρός
Περιφέρεια Αττικής

Σε διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών για τις ψηφιακές υποδομές ο Γ. Σγουρός

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» και ο ρόλος του όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και την προσβασιμότητά τους για το κοινό τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια διάσκεψης που οργανώθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας, από την Επιτροπή των Περιφερειών και την Περιφέρεια της Σικελίας, στην οποία συμμετείχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Στη διάσκεψη επισημάνθηκε ότι οι επενδύσεις σε προηγμένες ψηφιακές υποδομές υψηλών επιδόσεων —όπως τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G)—, οι οποίες προτείνονται στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη», είναι αναγκαίες για να καταστεί δυνατή η εξάπλωση των ψηφιακών υπηρεσιών και τεχνολογιών σε όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει πρόβλεψη για μια ισόρροπη ανάπτυξη και διάδοση των ψηφιακών υποδομών στη ζωή μας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι εφαρμογές που υπάρχουν είναι πολλαπλές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονούνται και να υστερούν σε ανάπτυξη οι λιγότερο συνδεδεμένες περιοχές της Ευρώπης, προκειμένου να μην υπάρξει διεύρυνση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet