Σήμανση στις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας – Σκέψεις για επέκταση της Γραμμής 2
Κοινωνία

Σήμανση στις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας – Σκέψεις για επέκταση της Γραμμής 2

Σήμανση σε όλες τις στάσεις των δύο, πλέον, δρομολογίων της Δημοτικής του Συγκοινωνίας τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου το επιβατικό κοινό να μπορεί εύκολα τόσο να τις εντοπίζει, όσο και να βλέπει στο σχετικό σχεδιάγραμμα την πορεία της εκάστοτε διαδρομής, κάνοντας έτσι τη μετακίνηση με τα καινούργια λεωφορεία στην πόλη ακόμα πιο απλή, ακόμα πιο εύκολη.

Ειδικοί στύλοι, μαζί με ανάλογους πίνακες, τοποθετήθηκαν για να σηματοδοτήσουν τις στάσεις που κάνει το κάθε λεωφορείο (όπου συνδυάζεται η στάση του δημοτικού δρομολογίου με το δρομολόγιο του ΟΑΣΑ έχει μπει σήμανση στην υφιστάμενη στάση του ΟΑΣΑ), με έμφαση στη νέα Γραμμή 2, που προστέθηκε πριν από λίγες ημέρες για να συμπληρώσει την κλασική Γραμμή, ούτως ώστε οι πολίτες να τη μάθουν πιο εύκολα.

Με μπλε σήμανση, η Γραμμή 2 ουσιαστικά ξεκινά από την πλατεία ΗΣΑΠ, διέρχεται από τις οδούς Πρασίνου Λόφου, Χρυσανθέμων, Αυγής, Κολοκοτρώνη, ενώ στη συνέχεια εξέρχεται στη Λ. Κύμης και από εκεί κατευθύνεται στην Λ. Πλαπούτα, την οδό 25ης Μαρτίου, Καρκαβίτσα, το Ορθόδοξο και το Καθολικό Νεκροταφείο, τις οδούς Βαλαωρίτου, Πεύκων, Κρήτης και μέσω της Λ. Ηρακλείου επιστρέφει στην πλατεία ΗΣΑΠ.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο εξυπηρετεί για πρώτη φορά περιοχές όπως το Ψαλίδι, τα Ηπειρώτικα και το υπόλοιπο μέρος του Παλαιού Ηρακλείου.

«Έχοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του Ηρακλειώτη, θέλουμε να δώσουμε στον κάτοικο και τον επισκέπτη όλα τα δυνατά κίνητρα για να χρησιμοποιήσει τη Δημοτική Συγκοινωνία, είτε γιατί δεν έχει δικό του μέσο, είτε γιατί συνειδητά θέλει να αφήσει το Ι.Χ. στο σπίτι και να κινηθεί με τα ΜΜΜ.

»Γι’ αυτόν το λόγο αγοράσαμε τα δύο νέα mini bus, για να ανανεώσουμε τον στόλο της συγκοινωνίας του Δήμου, γι’ αυτό προσθέσαμε μία ακόμα διαδρομή στις γειτονιές που δεν έφθανε το κλασικό δρομολόγιο, γι’ αυτό τώρα προχωρήσαμε και στη σήμανση των στάσεων, προκειμένου να διευκολύνουμε τη χρήση από το επιβατικό κοινό», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ήδη – από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας των καινούργιων λεωφορείων και της ίδρυσης της νέας γραμμής – η αποδοχή των πολιτών είναι πολύ μεγάλη, «σε σημείο που σκεφτόμαστε, μετά την πρώτη πολιτική περίοδο, να πυκνώσουμε τα δρομολόγια της νέας γραμμής και ίσως να την επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Πέραν από τις στάσεις, πλέον, τα δρομολόγια αλλά και λεπτομέρειες για τη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας οι πολίτες μπορούν να βρουν στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και στα φυλλάδια που διανέμονται στο επιβατικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι δωρεάν για όλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet