Ο Κυριάκος Ντόκος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Ηράκλειο – Μαζί
Πολιτική

Ο Κυριάκος Ντόκος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Ηράκλειο – Μαζί

Ο πολιτικός μηχανικός Κυριάκος Ντόκος εκτίθεται για πρώτη φορά στα κοινά μέσα από το ψηφοδέλτιο του δημοτικού συνδυασμού Ηράκλειο- Μαζί, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Παπαδημητρίου.

Ο κ. Ντόκος διαμένει μόνιμα στην Καναπίτσα, όπου διατηρεί ιδιωτικό γραφείο μελετών & κατασκευών κτηριακών εγκαταστάσεων. Είναι 41 ετών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου του Brighton (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο ίδιος συστήνεται στους πολίτες του Ηρακλείου, μέσα από ένα άρθρο του, που τιτλοφορεί «Δεν θέλουμε άλλες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις» και στο οποίο αναφέρεται τόσο στα βιογραφικά στοιχεία του, όσο και στο όραμά του για την πόλη του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, στο άρθρο του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:

Είμαι ο Κυριάκος Ντόκος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Αττικής. Εδώ είναι η επαγγελματική μου έδρα. Εδώ εξακολουθώ να ζω ως σήμερα.

Με τη σύζυγο μου, Αλεξάνδρα Μαριάνου, έχουμε αποκτήσει δύο ανήλικα τέκνα. Την Ιωάννα και τον Φίλιππο.

Είμαι πολιτικός μηχανικός, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Διατηρώ από το 2005 ιδιωτικό γραφείο μελετών και κατασκευών κτηριακών εγκαταστάσεων, με κύρια ενασχόληση την έκδοση οικοδομικών αδειών, την κατασκευή κτηριακών έργων, την τακτοποίηση αυθαιρέτων και την έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών.

Με τον Γιώργο Παπαδημητρίου διατηρώ γνωριμία σε κοινωνικό επίπεδο, εδώ και είκοσι χρόνια, δηλαδή πολύ πριν ο ίδιος αποφασίσει να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά ζητήματα του Ηρακλείου Αττικής.

Ο τρόπος με τον οποίο έχει επιλέξει να κινείται στη δημόσια σφαίρα της πόλης μας και κυρίως η εντιμότητα και η αφοσίωση που έχει επιδείξει στη ροή των ετών που ασχολείται ενεργά με την Αυτοδιοίκηση, ήταν τα καλύτερα εχέγγυα, έτσι ώστε να πάρω την απόφαση να κατέλθω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μέσα από το ψηφοδέλτιο του δημοτικού συνδυασμού Ηράκλειο – Μαζί.

Μέσα από συντονισμένη προσπάθεια και έρευνα μπορούμε να προετοιμάσουμε «ώριμες» μελέτες και να αντλήσουμε πόρους από κοινοτικά κονδύλια και την Περιφέρεια Αττικής για να προσδώσουμε νέα μορφή στο Ηράκλειο.

Από την πόλη λείπουν διαχρονικά έργα και παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Δεν θέλουμε άλλες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Χρειάζεται μέθοδος, σύμπνοια και καθημερινή εργασία για να εφαρμόσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης, που θα σέβεται τη φυσιογνωμία και την ιστορικότητα του Ηρακλείου Αττικής.

Μπορούμε να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές άλλων δήμων και να καταστήσουμε το Ηράκλειο περισσότερο φιλικό και ανθρώπινο, μέσα από την εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών.

Μπορούμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της πόλης και να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης της τοπικής αγοράς, γεγονός που βαθμιαία θα επιφέρει, εξωστρέφεια και μείωση των δεικτών ανεργίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet