«Κλείδωσε» η προστασία της πρώτης κατοικίας
Κοινωνία

«Κλείδωσε» η προστασία της πρώτης κατοικίας

«Λευκός καπνός» βγήκε από το Μαξίμου στη χθεσινή συνεδρίαση κυβέρνησης – τραπεζιτών για τη διευθέτηση μιας σειράς επιμέρους εκκρεμοτήτων επί του σχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση στους Θεσμούς τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε η ισχύς της προστασίας στο ένα έτος, με δυνατότητα ανανέωσης μετά από επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων του δανειολήπτη.

Tη συμφωνία επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές που αναφέρουν ότι «ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας και καταλήχθηκαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων».

Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, σημειώνουν.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο. Στη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet