Δήμος Βριλησσίων: Λιγότερες πτώσεις δένδρων στα Βριλήσσια από κάθε άλλη φορά
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Λιγότερες πτώσεις δένδρων στα Βριλήσσια από κάθε άλλη φορά

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας ευχαριστεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης.

Η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει, μάλιστα, ότι αυτή τη φορά σημειώθηκαν λιγότερες πτώσεις δένδρων στα Βριλήσσια από κάθε άλλη φορά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πόλη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των ισχυρών ανέμων που έπληξαν την Αττική από τα μέσα μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Υπήρξαν αρκετές  πτώσεις δένδρων που προκάλεσαν και ορισμένες σύντομες διακοπές ρεύματος, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν χωρίς χρονοτριβή μέσω συνεχούς επικοινωνίας της δημοτικής υπηρεσίας με τη ΔΕΔΔΗΕ.

Αποτέλεσμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας ήταν ο μετριασμός των αρνητικών επιπτώσεων στην πόλη μας, ενώ οι κλαδεύσεις του υψηλού πρασίνου που επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα, υπό την καθοδήγησης της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και την καθοριστική συμβολή του προσωπικού του τμήματος Πρασίνου, έχουν συνδράμει σημαντικά στη συγκριτική μείωση των πτώσεων δέντρων αυτής της κακοκαιρίας σε σχέση με ανάλογες ή και μικρότερης έντασης προηγούμενες.

Συγκεκριμένα για τις εν λόγω μέρες, οι ισχυροί άνεμοι 9-12 μποφόρ είχαν ως αποτέλεσμα να «λυγίσουν» 35 δένδρα στην πόλη μας, τα 21 σε κοινόχρηστους χώρους, εκ των οποίων τα 10 πεύκα, ενώ σε ιδιωτικούς χώρους έπεσαν 14 δέντρα, εκ των οποίων τα τρία πεύκα. Οι σημερινές καταγραφόμενες πτώσεις των δένδρων αφορούν στο 25% συγκριτικά με το 2013. Κάτι που οφείλεται στην προσπάθεια που κατέβαλε η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας τα τελευταία χρόνια, κλαδεύοντας εκατοντάδες δένδρα σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου. Τα κλαδέματα γίνονται πάντα σύμφωνα με τους κανόνες της δενδροκομικής τεχνικής και τις εθνικές τεχνικές προδιαγραφές και θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των δημοτών και των περιουσιών τους, παράλληλα με τη διατήρηση του πράσινου χαρακτήρα της πόλης, αλλά και με την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας του υπηρεσιακού προσωπικού και τη συνδρομή, όταν απαιτείται, και εξωτερικών συνεργατών.

Η Πολιτική Προστασία της Δ/νσης Περιβάλλοντος, με αρμόδιο αιρετό υπεύθυνο τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αλέξη Μαυραγάνη, καλεί τους δημότες, κατά τις ημέρες καιρικών φαινομένων να ακολουθούν τις πάγιες εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας και συνολικά τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, οι οποίοι υπό βροχή και κρύο προχώρησαν σε όλες τις αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις, επιτυγχάνοντας τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της πόλης.

Ο Δήμος Βριλησσίων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει ενεργοποιήσει τον επιχειρησιακό του σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κύματος χιονιά που αναμένεται να πλήξει την ευρύτερη περιοχή τις προσεχείς μέρες.

Διατιθέμενος θερμαινόμενος χώρος για τη φιλοξενία των πολιτών – Σάββατο 23/2, ώρες 14.00-22.00, η αίθουσα ΚΑΠΗ (Κισσάβου 11, ισόγειο). 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet