Ξεκίνησαν οι φετινές ασφαλτοστρώσεις σε οδούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι φετινές ασφαλτοστρώσεις σε οδούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Νέα εκστρατεία ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους της πόλης – την εκτενέστερη έως τώρα – ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 64 οδοί και οι παράδρομοί τους σε όλες τις γειτονιές του Ηρακλείου. Η δημοτική αρχή μάλιστα πέτυχε το φετινό πακέτο παρεμβάσεων στους δρόμους να χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου με 5 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς δηλαδή να κοστίσει στο δημοτικό ταμείο.

Οι εργασίες προβλέπουν τη συντήρηση και την επισκευή του οδοστρώματος οδών που έχουν υποστεί φθορές και βλάβες στις επιστρώσεις τους, λόγω χρήσης και παλαιότητας. Συγκεκριμένα, στις οδούς που η επίστρωση του οδοστρώματος έχει φθαρεί και παρουσιάζει ολισθηρότητα θα αφαιρεθεί με απόξεση η αποξήλωση και θα γίνει επανεπίστρωση με όμοια υλικά. Επίσης, θα γίνουν επιστρώσεις σε νέες οδούς που προέκυψαν από ρυμοτομικές διανοίξεις και σε παλαιές που δεν έχουν επίστρωση.

Οι φετινές ασφαλτοστρώσεις ξεκίνησαν από την οδό Ήρας, ενώ θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στους υπόλοιπους δρόμους.

Η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου επισημαίνει σχετικά:

Για να αποφευχθεί το «ράβε ξήλωνε» ο Δήμος έχει επικοινωνήσει το προηγούμενο διάστημα με τις εταιρίες κοινής ωφέλειας και τηλεπικοινωνιών που κάνουν χρήση του υπεδάφους ώστε να μεριμνήσουν για την ολοκλήρωση των όποιων εκκρεμοτήτων που έχουν σε εργασίες και έτσι να μην χρειαστεί ξανά να παρέμβουν στους δρόμους που θα ασφαλτοστρώσει ο Δήμος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Πολυτεχνείου στην οποία τα συνεργεία των ασφαλτοστρώσεων θα πάνε αμέσως μόλις τελειώσει η τοποθέτηση των οπτικών ινών που αυτό το διάστημα μπαίνουν στον δρόμο.

«Οι πολίτες μας εμπιστεύονται γιατί ξέρουμε τα προβλήματα της πόλης. Και η κατάσταση του οδικού δικτύου είναι ένα από τα κυριότερα. Για αυτό και οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων του Ηρακλείου είναι από τα έργα που βάλαμε μπροστά από τους πρώτους μήνες αυτής της δημοτικής περιόδου και συνεχίζουμε με συνέπεια κάθε χρονιά, όπως κάνουμε και φέτος», το μήνυμα του δήμαρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet