Περιοδεία Γιώργου Πατούλη στα Κάτω Πατήσια, τα Σεπόλια και τα Θυμαράκια
Περιφέρεια Αττικής

Περιοδεία Γιώργου Πατούλη στα Κάτω Πατήσια, τα Σεπόλια και τα Θυμαράκια

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε περιοχές του Λεκανοπεδίου προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις κατά τοπικές κοινωνίες, μετέβη σήμερα, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στα Κάτω Πατήσια, τα Σεπόλια στην περιοχή Θυμαράκια και σε γειτονιές της Αγίου Μελετίου.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Σεπολίων, το ΚΕΠ και πολλά εμπορικά καταστήματα όπου άκουσε τα προβλήματα των πολιτών και συζήτησε μαζί τους θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Κατά την περιοδεία του διαπίστωσε ότι οι περιοχές αυτές εμφανίζουν εικόνες εγκατάλειψης, παρακμής και υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

«Ανύπαρκτες υποδομές και εικόνα εγκατάλειψης»

Η ανεπαρκής καθαριότητα, τα κακοσυντηρημένα πεζοδρόμια και η έλλειψη υποδομών κοινής ωφέλειας αναδείχθηκαν από τους πολίτες ως τα θέματα που τους απασχολούν διαχρονικά και δεν έχουν επιλυθεί ενώ όπως επισημάνθηκε από εκπροσώπους τοπικών φορέων απαιτούνται μία σειρά παρεμβάσεων και αναβάθμισης στην περιοχή που βρίσκεται το ΚΤΕΛ Λιοσίων όπου απαιτείται ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο, στις πλατείες Θυμαράκια και Πύρλα, στην έκταση όπου βρίσκονται τα ΚΤΕΛ Κηφισού, αλλά και στον χώρο του σταθμού ΗΛΠΑΠ στην πλατεία Αττικής, όπου απαιτείται αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανάπλασης και αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού σταθμού τρένου Πελοποννήσου, δύο μεγάλων εκτάσεων στα Σεπόλια όπου λειτουργούσαν εργοστάσια και τώρα έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και τονίστηκε η έλλειψη αθλητικών υποδομών, γεγονός που στερεί από τους αθλητικούς συλλόγους των περιοχών οι οποίοι έχουν σημαντικές διακρίσεις σε αθλήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο, τη δυνατότητα προπονήσεων σε σύγχρονες δομές.

«Με την ασφάλεια των πολιτών δεν παίζουμε»

Ένα από τα κύρια ζητήματα που ανέδειξαν κάτοικοι και τοπικοί φορείς στον κ. Πατούλη είναι η άμεση ανάγκη βύθισης του οδικού τμήματος όπου περνούν οι γραμμές του τρένου της οδού Κωνσταντινουπόλεως στην περιοχή Αγίου Μελετίου, τουλάχιστον από το σταθμό Λαρίσης μέχρι τις τρεις Γέφυρες.

Όπως επισημάνθηκε πρόκειται για μία περιοχή με ιδιαίτερη επικινδυνότητα καθώς συμβαίνουν πολύ συχνά ατυχήματα, ενώ «κόβει» την περιοχή στα δύο δυσχεραίνοντας την προσβασιμότητα των πολιτών. Επιπρόσθετα υπογραμμίστηκε η ανάγκη υπογειοποίησης των γραμμών του τρένου μετά τον σταθμό «Αττική».

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση του έργου υπογειοποίησης των γραμμών του τρένου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με την ασφάλεια των πολιτών δεν παίζουμε ούτε χρονοτριβούμε. Πρόκειται για ένα έργο που πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Δεν χωράνε χρονοτριβές ούτε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που παραπέμπουν στο μέλλον».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε και τον Ιερό Ναού Αγίου Δημητρίου των όπλων στα Κάτω Πατήσια, όπου ενημερώθηκε για το ιστορικής και πολιτιστικής αξίας εκκλησάκι που βρίσκεται παραπλεύρως του Ναού. Κατά τη συζήτησή του με τους ιερείς τόνισε ότι στόχος του είναι η Αυτοδιοίκηση σε αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία αξιοποιώντας την εμπειρία από τη μέχρι τώρα συμπόρευση με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα  για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας των τοπικών κοινωνιών.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του ο κ. Πατούλης επισήμανε:

«Σήμερα, με θλίψη διαπιστώσαμε πως πανέμορφες γειτονιές της Αττικής όπως είναι τα Κάτω Πατήσια και τα Σεπόλια έχουν «θαφτεί» κάτω από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Αόρατο το έργο και σε αυτήν περίπτωση. Σε αυτή την παρακμιακή πορεία θα μπει τέλος. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μία Νέα Αρχή στην Αττική με πράξεις και όχι με λόγια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet