Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση: Το κολυμβητήριο πρέπει να μείνει ανοικτό και ασφαλές
Αθλητισμός

Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση: Το κολυμβητήριο πρέπει να μείνει ανοικτό και ασφαλές

Να μείνει ανοικτό το Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης και να είναι ασφαλές για τους αθλούμενους ζητεί η παράταξη Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση.

Η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Στράτο Σαραούδα, επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το κολυμβητήριο πρέπει να μείνει ανοικτό και ασφαλές

Για μία ακόμα φορά η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τη διοίκηση Καρπέτα και αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως πρόκειται για μία κουρασμένη δημοτική Αρχή, που έχει εγκαταλείψει την περιουσία του Δήμου και τους πολίτες της Μεταμόρφωσης.

Είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της αδιαφορίας της απερχόμενης διοίκησης, η οποία όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση των εγκαταστάσεων και συνέχισε να σφυρίζει αδιάφορα ακόμα και μετά τον πρόσφατο τραυματισμό νεαρού αθλητή, αλλά παράλληλα έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και τη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου, καθώς δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από την Υγειονομική Υπηρεσία.

Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου, η οποία συντάχθηκε μετά τον έλεγχο της υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου, διαπιστώθηκαν τα εξής:

  1. Στους χώρους υγιεινής και στα αποδυτήρια υπάρχουν φθαρμένα πλακάκια και πόρτες, υγρασία στους τοίχους και τις οροφές και οξειδωμένα σιφώνια. Επίσης, δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα σε όλα τα παράθυρα και οι κάδοι απορριμάτων δεν φέρουν κάλυμμα.
  2. Στο τμήμα της κλειστής εισόδου στην κολυμβητική δεξαμενή υπάρχουν φθορές στους τοίχους, λόγω υγρασίας.
  3. Υπάρχουν φθορές στα πλακάκια και τα φρεάτια ομβρίων του περιφερειακού διαδρόμου της κολυμβητικής δεξαμενής.
  4. Δεν σημειώνεται στις πλευρές της δεξαμενής το βαθύτερο σημείο και το βάθος του νερού στο τέρμα της.
  5. Στον χώρο των αποδυτηρίων / αποχωρητηρίων και της κολυμβητικής δεξαμενής δεν ήταν παρών κανένας επόπτης από όσους έχουν οριστεί με την υπ΄ αριθ. 23285/09-11-2018 απόφαση του Δήμου σας.
  6. Στο μηχανοστάσιο υπάρχει διαρροή νερού της δεξαμενής υπερχείλισης και φθορές, λόγω της υγρασίας, στο επίχρισμα της κατασκευής της και του παράπλευρου τοίχου.

Η Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση επιθυμεί το δημοτικό κολυμβητήριο να παραμείνει ανοικτό και ασφαλές για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό η παράταξή μας είχε σπεύσει, πολύ πριν το προγραμματισμένο έλεγχο της Υγειονομικής Υπηρεσίας, να αναδείξει την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η δημοτική αρχή και να μην τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου. Ωστόσο, η θέση μας δεν εισακούστηκε, καθώς ο έλεγχος επιβεβαίωσε όλα όσα είχαμε καταγράψει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ζητάμε έστω και σήμερα να αρχίσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Δεν πρόκειται να δεχθούμε εκπτώσεις ή συμβιβασμούς.

Δεν φοβόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών με σκοπό να εκσυγχρονίσουμε τη Μεταμόρφωση.

Το πλήρες κείμενο της Υγειονομικής Υπηρεσίας:

Έγγραφο Υγειονομικού (Μέρος Α)
Έγγραφο Υγειονομικού (Μέρος Β)
Έγγραφο Υγειονομικού (Μέρος Γ)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet