Θα «πιάσει» ο «σπόρος» που έριξε ο Γιάννης Μυλωνάκης στην Αγία Παρασκευή;
Πρόσωπα

Θα «πιάσει» ο «σπόρος» που έριξε ο Γιάννης Μυλωνάκης στην Αγία Παρασκευή;

Στο χαώδες πολιτικό τοπίο που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, βρίσκουν χώρο να «ανθίσουν» και μερικά ενδιαφέροντα εγχειρήματα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να πάνε κόντρα στην… πεπατημένη και να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό τρόπο «πολιτεύεσθαι».

Ένα από αυτά τα ενδιαφέροντα εγχειρήματα είναι και του υποψηφίου δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη και της παράταξης της οποίας είναι επικεφαλής, Αλλάζουμε. Ξεκινώντας νωρίς, ως Ομάδα Ενεργών Πολιτών, επιχείρησαν να μετατοπίσουν τον διάλογο για το τι πόλη θέλουμε, από τους κλασικούς χώρους όπου μέχρι πρόσφατα αποκλειστικά διεξαγόταν, εκεί που πραγματικά θα έπρεπε να γίνεται: στις γειτονιές, στους συλλόγους, στους φορείς, στους αγιοπαρασκευιώτικους δρόμους.

Αναμφίβολα φιλόδοξος στόχος. Σε μια κοινωνία που λίγοι είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας και να συμμετάσχουμε πιο ενεργά στα κοινά (του σχολείου μας, της γειτονιάς μας, της πόλης μας), οι Αλλάζουμε προσπάθησαν να μας… ξεκουνήσουν. Το έκαναν με τις μεγάλες τους έρευνες για τον αθλητισμό και την καθημερινότητα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, εξακολουθούν να το κάνουν με τις ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις που έχουν υιοθετήσει για μείζονα θέματα της πόλης (χώροι στάθμευσης Μετρό, δημοτικό κολυμβητήριο), στις οποίες ζητούν τη γνώμη των πολιτών. Και απ’ ό,τι φαίνεται έτσι θα το πάνε μέχρι τις εκλογές…

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Μυλωνάκης δείχνει να κάνει πράξη τα όσα είπε στην ιδρυτική συνέντευξη Τύπου των Αλλάζουμε, σχεδόν έναν χρόνο πίσω, δηλαδή ότι είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει κομματικούς φραγμούς, «ταμπέλες» και αγκυλώσεις του χθες και να εργασθεί από κοινού με όσους θέλουν μια διαφορετική Αγία Παρασκευή. Έτσι, έχει γύρω του ανθρώπους από διάφορους πολιτικούς χώρους, με εμπειρία σε διαφορετικά αυτοδιοικητικά πεδία, οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πρωτότυπο «πείραμα» που επιχειρεί στον Δήμο, δηλαδή να φέρει τον πολίτη πραγματικά στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Το αν θα τα καταφέρει ή όχι, μένει να αποδειχθεί. Το σίγουρο είναι ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις του έχουν προκαλέσει θετική αίσθηση. Ο «σπόρος» που έριξε στην τοπική κοινωνία – κάτι αντίστοιχο με τους σπόρους καλέντουλας, που περιέχονταν στον φάκελο της… προχωρημένης επικοινωνιακής καμπάνιας που έκανε η παράταξη Αλλάζουμε πριν λίγες μέρες στην πόλη – θα δείξει το επόμενο διάστημα εάν θα «πιάσει»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet