Π. Ατταλίδου και Ζ. Μπακογιάννη υποψήφιες με τη Δημιουργία Αλληλεγγύη
Πολιτική

Π. Ατταλίδου και Ζ. Μπακογιάννη υποψήφιες με τη Δημιουργία Αλληλεγγύη

Δύο ακόμη υποψηφιότητες για τον συνδυασμό Δημιουργία Αλληλεγγύη με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Νέας Ιωνίας τον Παναγιώτη Μανούρη ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019. Πρόκειται για την κτηνίατρο Πηγή Ατταλίδου και τη δικηγόρο Ζωή Μπακογιάννη, γνωστές και οι δύο από την επαγγελματική και κοινωνική τους δράση στην πόλη.

Η παράταξη έδωσε στη δημοσιότητα τα συνοπτικά βιογραφικά τους:

Η Πηγή Ατταλίδου είναι κτηνίατρος. Γεννήθηκε και διαμένει στη Νέα Ιωνία όπου έχει Ιατρείο Μικρών Ζώων. Είναι απόγονος 3ης γενιάς Μικρασιατών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα με τίτλο «Έλεγχος και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης». Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες. Έχει εκπαιδευτεί σε πολυάριθμα μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς, μέλος της Ελληνικής Κτηνιατρικής  Δερματολογικής Εταιρείας, μέλος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ).

Συμμετείχε το καλοκαίρι του 2019 στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, και συγκεκριμένα στην περισυλλογή και περίθαλψη πυρόπληκτων ζώων. Συνεργάζεται με ξένες εταιρείες στην  παρακολούθηση συστημάτων, ανάλυση κινδύνου κρίσιμων σημείων ελέγχου παραγωγής (HACCP) , σε ξενοδοχειακές μονάδες. Ως ενεργή κτηνίατρος και πολίτης ενδιαφέρεται, μεριμνά και αγωνίζεται για την υγεία και τα δικαιώματα των ζώων, καθώς και για τη Δημόσια Υγεία των πολιτών. Από το 2014 έως τον Ιανουάριο του 2019  διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας. Υπήρξε μέλος στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Κοντό και έχει δύο παιδιά.

Η Ζωή Μπακογιάννη είναι κόρη εκπαιδευτικών, του Γεωργίου Μπακογιάννη και της Ανδρονίκης Κρασσά-Μπακογιάννη και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής, της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία πλέον των 20 ετών ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας δικό της γραφείο στην Αθήνα.

Στην πόλη μας εγκαταστάθηκε μόνιμα το 2005. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. Πιστεύει στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά ενεργά με τα κοινά της πόλης μας για να αποδείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί η Νέα Ιωνία σε έναν σύγχρονο Δήμο με την ανάδειξη προσώπων που θα εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και στρατηγικές ως εργαλεία επίλυσης ενός ευρύτατου φάσματος προβλημάτων της πόλης μας σε τομείς όπως η εξυπηρέτηση των δημοτών, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η παιδεία, η ενέργεια, η επιχειρηματικότητα, οι μεταφορές κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet