Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας
Οικονομία-Αγορά

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής τηλεδιάσκεψη της ελληνικής πλευράς με εκπροσώπους των θεσμών για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, η οποία κινήθηκε σε τεχνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των τραπεζών έγιναν με τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, τα οποία ζήτησαν και έλαβαν διευκρινήσεις σε επιμέρους θέματα.

Οι συζητήσεις θα επαναληφθούν αφού τα τεχνικά κλιμάκια συνομιλήσουν με τους ανωτέρους τους, δεδομένου ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καταθέσει το νομοσχέδιο εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ιδανικά μέχρι Τετάρτη ή Πέμπτη.

Το ζήτημα του νέου Νόμου Κατσέλη συζητήθηκε εκτενώς και στο EuroWorking Group όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, τα τεχνικά κλιμάκια συνέστησαν εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, εστάλη μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τους τραπεζίτες στο Μαξίμου, το τελικό νομοσχέδιο στους δανειστές, στον απόηχο των ισχυρών επιφυλάξεων που διατυπώθηκαν στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό που εκκρεμεί είναι να υπερασπιστούν τις προτάσεις τους κυβέρνηση και τράπεζες ενώπιον των Θεσμών και να συμφωνήσουν σε τυχόν μετατροπές. Πηγές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν, πάντως «υπερβολικές» τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στην μεταπρογραμματική έκθεση την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και σημείωσε ότι αναμένεται η τοποθέτηση των δανειστών και, ιδίως, του SSM που είναι ο πλέον αρμόδιος για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet