Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Επίσημος ομιλητής σε ημερίδα του Δημοκρατικού Κόμματος στην Κύπρο ο Γ. Σγουρός

0
198 Προβολές

Σε ημερίδα στη Λευκωσία της Κύπρου που οργάνωσε το Δημοκρατικό Κόμμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων παραβρέθηκε και μίλησε ως επίσημος προσκεκλημένος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Παπαδόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δημοκρατικού Κόμματος Σταύρου Σταυρινίδη, ευρωβουλευτών, βουλευτών, δημάρχων, του προέδρου δήμων της Κύπρου και δεκάδων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της μεγαλονήσου.

Ο κ. Γ. Σγουρός αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς αίματος που συνδέουν τις δύο χώρες σημείωσε ότι η ορθολογική και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κοινή πρόκληση, καθώς Ελλάδα και Κύπρος είναι ανάμεσα στις 14 χώρες που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κινδυνεύουν να μην πιάσουν τον στόχο του 50 % της ανακύκλωσης το 2020.

Εστιάζοντας στις αρχές της κυκλικής οικονομίας τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι κοινωνίες να πάψουν να στηρίζονται στην αρχή «παράγω – χρησιμοποιώ – απορρίπτω», ώστε από την επιμήκυνση του χρόνου ζωής των υλικών να εξοικονομείται ενέργεια και να μειώνονται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up