«Αγώνας δρόμου» για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ
Οικονομία-Αγορά

«Αγώνας δρόμου» για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Καθοριστικής σημασίας αναμένεται η ερχόμενη εβδομάδα, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επιταχύνει ώστε να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες σε σχέση με τα προαπαιτούμενα.

Τρία είναι «αγκάθια» για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ από το Εurogroup της 11ης Μαρτίου. Πρόκειται για τον νέο νόμο Κατσέλη, ζήτημα ωστόσο για το οποίο υπάρχει κινητικότητα και δεν αποκλείεται να κλείσει άμεσα, ενώ σοβαρές ενστάσεις υπάρχουν για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τα ζητήματα της ενέργειας (πώληση λιγντιικών ΔΕΗ, ΔΕΗ+0,38% άνοιγμα αγοράς φυσικού αερίου).

Σε περίπτωση μη συναίνεσης για την εκταμίευση της «μεταμνημονιακής» δόσης, η απόφαση μετατίθεται για το Eurogroup Απριλίου, εξέλιξη αρνητική περισσότερο στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, να σημειώνει: «Νομίζω ότι πολύ γρήγορα, την εβδομάδα που έρχεται θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα αντικαταστήσει το άρθρο 9 του νόμου “Κατσέλη-Σταθάκη”. Οι Θεσμοί καταλαβαίνουν ή θα καταλάβουν ότι πραγματικά είναι μια λύση που βοηθά και τις τράπεζες και να σωθεί η λαϊκή κατοικία».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet