Φόρο τιμής στα μαρτυρικά μέρη της Κύπρου απέτισε ο Γιάννης Σγουρός
Περιφέρεια Αττικής

Φόρο τιμής στα μαρτυρικά μέρη της Κύπρου απέτισε ο Γιάννης Σγουρός

Φόρο τιμής στα μαρτυρικά μέρη της Μεγαλονήσου απέτισε ο Γιάννης Σγουρός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο ως ομιλητής σε ημερίδα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου ετάφησαν οι Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι πεσόντες της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974, τα φυλακισμένα μνήματα στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, όπου οι Βρετανοί έθαβαν τους απαγχονιζόμενους κατά τη διάρκεια του ενωτικού απελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959 και την Πράσινη Γραμμή που χωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία από το ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων.

Τέλος, ο Γ. Σγουρός επισκέφθηκε τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας που έμεινε στην ιστορία για τη σθεναρή του αντίσταση στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν το 2004 παρά τις διεθνείς πιέσεις που δέχτηκε.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι: «Κάθε φορά που επισκέπτομαι το μαρτυρικό νησί της Κύπρου και τους τόπους που θυσιάστηκαν και που μαρτύρησαν οι Έλληνες αισθάνομαι δυο φορές Έλληνας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet