Συνεχίζεται το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Συνεχίζεται η υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με την υποστήριξη της Κοινότητας των Green Angels και αφορά στην οργανωμένη ανακύκλωση σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτήρια της πόλης.

Ανακύκλωση χαρτιού στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το πρόγραμμα συνεχίζεται, όπως επισημαίνει ο Δήμος, με επιτυχία και σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ποσότητες χαρτιού που συνελέγησαν ήταν 1.360 κιλά από την αρχή του 2019 μέχρι 15 Φεβρουαρίου στις σχολικές μονάδες του Δήμου, ενώ συνολικά έχουν συλλεγεί περίπου 10 τόνοι χαρτιού στο ένα έτος υλοποίησης του προγράμματος. Οι παραπάνω ποσότητες χαρτιού, αφού παρελήφθησαν, πέρασαν από όλα τα στάδια επεξεργασίας (τεμαχισμό – δεματοποίηση- ανακύκλωση) και στη συνέχεια προωθήθηκαν σε βιομηχανίες με σκοπό την παραγωγή νέων προϊόντων.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι που οι μαθητές του Δήμου μας έχουν αγκαλιάσει το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης και εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε να γίνει οργανωμένα, σε κάθε σχολείο και κάθε αίθουσα με 280 ειδικούς κάδους  μια δυναμική δράση για την προώθηση της ανακύκλωσης του χαρτιού. Ευχαριστούμε θερμά την Κοινότητα των Green Angels για τη συνεργασία και όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για την ανταπόκρισή τους. Συνεχίζουμε διευρύνοντας την ανακύκλωση σε όλα τα υλικά, με στόχο τίποτε να μην πάει χαμένο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet