Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Γ. Κατσικογιάννη με τον αθλητικό σύλλογο «Φοίβος»
Αθλητισμός

Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Γ. Κατσικογιάννη με τον αθλητικό σύλλογο «Φοίβος»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Γιώργος Κατσικογιάννης και ο κ. Σταύρος Ευτυχίδης, στέλεχος της κίνησης ΠΕΝΤΕΛΗΘΕΝ, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Φοίβου», στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου Μελισσίων. Στην συνάντηση, εκ μέρους του σωματείου παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος, Γεωργακόπουλος Βασίλης, ο γραμματέας, Σιημητράς Κυριάκος και το μέλος Κωνσταντέλος Μάκης.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Φοίβου» αναφέρθηκαν στα θέματα που απασχολούν το Αθλητικό Σωματείο και συγκεκριμένα ότι οι ελεύθεροι χώροι δεν επαρκούν για την άθληση των παιδιών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν και ο Σύλλογος ουσιαστικά να μην μπορεί να δώσει λύση και να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε από το Δ.Σ. του «Φοίβου» αφορά στις επιχορηγήσεις του Δήμου, οι οποίες – όπως λέει η παράταξη στην ανακοίνωσή της – δεν είναι συγκεκριμένες και δεν ισχύουν οι ποσοστώσεις βάσει του Νόμου που προβλέπονται περί αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.

Τέλος, θίχτηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο καθημερινά και προκύπτουν από διάφορους εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι μετακινήσεις ομάδων εκτός Αττικής.

Κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη της εύρεσης άμεσων λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία και η πολύπλευρη στήριξη των δραστηριοτήτων του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ιδιαίτερα για τον τελευταίο, τα μέλη του Δ.Σ. του «Φοίβου» εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του στη χώρα μας, με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης σε πολλούς τομείς.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κατσικογιάννης δήλωσε:

«Οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού στις μέρες μας αγωνίζονται σκληρά να διατηρήσουν τα ουσιαστικά στοιχεία του αγνού πνεύματος και του υγιούς αθλητισμού,  όπου η ζωή του αθλητή είναι η κορυφαία αξία, ανεξάρτητα από επιδόσεις. Για τον λόγο αυτό θέλω να συγχαρώ όλους αυτούς που, με ανιδιοτέλεια, ασχολούνται με αυτή τη μορφή του αθλητισμού, όπως ο σύλλογος “Φοίβος”».

Ο συνδυασμός ΠΕΝΤΕΛΗΘΕΝ, από την πλευρά του, έκανε τις προτάσεις του για τα θέματα που απασχολούν τον αθλητικό σύλλογο «Φοίβος», εστιάζοντας στους ελεύθερους χώρους που πρέπει να αποκτηθούν για τη στέγαση των αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και τη συντήρηση αυτών, όπως επίσης για τη σταθερή χρηματοδότηση των σωματείων ανά έτος από τον Δήμο, με κριτήρια μοριοδότησης ανάλογα με την κατηγορία των συλλόγων και τον αριθμό των αθλητών.

Τέλος, ο συνδυασμός δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει τον κάθε αθλητή όσον αφορά τον προληπτικό έλεγχο της υγείας του, με εύκολη πρόσβαση αυτού μέσω κάρτας υγείας σε διαγνωστικά κέντρα. Επιπλέον, θα υπάρχει οικονομική στήριξη στις μετακινήσεις των αθλητικών σωματείων σε μεγάλες αποστολές σε πανελλήνιο επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet