Αποκριάτικο καρναβάλι στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Αποκριάτικο καρναβάλι στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 ο Καρνάβαλος στο Νέο Ψυχικό θα ενθουσιάσει μικρούς αλλά και μεγάλους γιατί θα έχει… απ΄ όλα, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού προσκαλώντας τους πολίτες να ντυθούν αποκριάτικα και να πάνε στο γνώριμο «στέκι» της πλατείας Ελευθερίας, σ΄ ένα Κυριακάτικο ξεφάντωμα, μιαν όμορφη αποκριάτικη γιορτή, με συναρπαστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πολλές – πολλές εκπλήξεις.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 10:30 έως τις 15:30.

Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής.

Τις μέρες αυτές γίνεται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρεματος», της μεταμφίεσης, που έχει παραμείνει από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του θεού Διόνυσου. Παλιότερα το καρναβάλι γινόταν παντού στην Ελλάδα με μασκαράτες ομαδικές, χορούς, γλέντια, σάτιρα και διάφορα ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε μέρος. Ήταν ευκαιρία για ξεφάντωμα, κρασί και χίλια δυο πειράγματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet