Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη Μικρασία στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη Μικρασία στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Σημαντική ήταν η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) και τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ από το Ημερολόγιο του Κωνσταντίνου Κιουρκτσόγλου στα εργατικά Τάγματα του 1943 στα βάθη της Ανατολικής Τουρκίας, «Στην Εξορία του Έρζουρουμ – Άσκαλε 1943». Το ημερολόγιο καταγράφει, για πρώτη φορά στην Ιστορία, τις πραγματικές διαστάσεις της οδυνηρής εμπειρίας του φόρου περιουσίας στην Τουρκία.

Με ανακοίνωσή του το ΠΕΑΠ ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κεντρική ομιλήτρια Ειρήνη Σαρίογλου, ιστορικό – ερευνήτρια, επικεφαλής του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών, τους συνδιοργανωτές από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» και τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο και Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος – Γκιούλμπαξε».

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ υπογράφει η Καλλιόπη Λεγάκη, το σενάριο είναι της Ειρήνης Σαρίογλου και η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου. Αφήγηση από τον Μιχάλη Γιαννάτο και την Ειρήνη Σαρίογλου.

Παραδοσιακά χορευτικά παρουσιάστηκαν από τον Σύλλογο Μικρασιατών Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος – Γκιούλμπαξε», με χορούς της Προποντίδας και της Κωνσταντινούπολης, σε διδασκαλία της Αθανασίας Σταυροπούλου και του Γιάννη Γλυνού.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης και εκ μέρους του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, ευχαρίστησε όλους για τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους και δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ιστορικό γεγονός για τον Δήμο μας, δίνοντας το έναυσμα για περισσότερες και ουσιαστικότερες συνεργασίες στην πόλη μας που να αναβαθμίζουν και να διευρύνουν τις γνώσεις μας σε τομείς που αφορούν τον Πολιτισμό μας και όχι μόνο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet