«Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» στο δημαρχείο Κηφισιάς
Πολιτισμός

«Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» στο δημαρχείο Κηφισιάς

Το θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» παρουσιάζεται την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στις 17:00 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά).

«Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» / αφίσα

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 ετών και άνω και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο αγαπημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιώργος Κωνσταντινίδης και η σκηνοθέτις Ελισάβετ Θεοδώρου μας παρουσιάζουν μία διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση μέσα από τη διασκευή του κλασικού παραμυθιού που όλοι αγαπήσαμε. Μαζί τους το γνωστό κουαρτέτο εγχόρδων (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο) Cresento και η σοπράνο Ιωάννα Εμμανουήλ. Η μαγική της φωνή σε συνδυασμό με τις μελωδίες της ορχήστρας θα μας ταξιδέψουν στον παραμυθένιο κόσμο του ευτυχισμένου πρίγκιπα.

«Η καρδία είναι ο μεγαλύτερος πλούτος της ζωής καλό μου χελιδονάκι. Όσο την κρατάμε ζεστή με τις καλές μας πράξεις θα μείνει αιώνια στον κόσμο σαν το πραγματικό χρυσάφι».

Περίληψη: Ένα χελιδόνι που θα πετούσε προς την Αίγυπτο για να ξεχειμωνιάσει, μένει πίσω για χάρη του έρωτά του για μια καλαμιά. Φεύγοντας από την αγαπημένη του χάνεται σε μια πόλη και βρίσκει καταφύγιο κάτω από ένα πανέμορφο χρυσό άγαλμα γεμάτο πολύτιμους λίθους. Το σούρουπο το άγαλμα ξυπνά και κλαίει. Του συστήνεται ως «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» που ζούσε σ΄ ένα μαγικό παλάτι όπου η θλίψη δεν υπήρχε. Περνώντας μια μέρα τον τοίχο, ο πρίγκιπας, βρέθηκε σ΄ αυτόν τον λόφο όπου πάγωσε αντικρίζοντας τη στεναχώρια και τη μιζέρια του κόσμου. Σφραγισμένος πια εκεί ζητάει από το χελιδόνι να γίνει ο αγγελιοφόρος του απαλύνοντας για λίγο τον πόνο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Θεοδώρου
Σπουργίτι: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Ευτυχισμένος Πρίγκιπας: Ιωάννα Εμμανουήλ
Ρεσιτάλ επί σκηνής: Κουαρτέτο Εγχόρδων Crescento

 

Διάρκεια παράστασης: 70΄.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet