Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Κάλεσμα συμμετοχής σε κινητοποίηση της ΟΓΕ
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Κάλεσμα συμμετοχής σε κινητοποίηση της ΟΓΕ

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Το Σωματείο επισημαίνει τα εξής:

8 Μάρτη 1857, Νέα Υόρκη: Οι εργάτριες στην υφαντουργία ξεσηκώνονται, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μείωση των ωρών εργασίας, αλλά και εξίσωση των μισθών ανδρών και γυναικών. Έρχονται αντιμέτωπες με τη βίαιη κρατική καταστολή.

Τιμάμε τις εργαζόμενες γυναίκες που σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Οι αγώνες και οι θυσίες τους φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Σήμερα 162 χρόνια μετά, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας. Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες της γυναίκας με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας. Τις ανάγκες της οικογένειας με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας. Η ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών στο σύνολό τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

Αντί για αυτό όμως, οι κατακτήσεις που απέσπασε το εργατικό κίνημα ξηλώνονται. Και στον κλάδο μας η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα. Όλο και περισσότερες γυναίκες κρέμονται από τα σκαλιά των απορριμματοφόρων και μετακινούν τους κάδους. Οι ελαστικές μορφές εργασίας γίνονται ο κανόνας μαζί με την εργασιακή ανασφάλεια. Τα εργοδοτικά εγκλήματα αφήνουν μικρά παιδιά χωρίς μητέρες, γυναίκες σακατεμένες. Οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν.

Αιτία είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αιτία είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που για χάρη των κερδών των λίγων, ισοπεδώνει τα δικαιώματα των πολλών.  

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, την κοινή πάλη ανδρών και γυναικών για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνική ζωή και δράση.

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση της ΟΓΕ την Παρασκευή 8 Μάρτη 2019 στα Προπύλαια στις 6:00 μ.μ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet