Ομιλίες Μ. Γραφάκου και Κ. Χατζηδάκη στη Ν. Ιωνία
Πολιτική

Ομιλίες Μ. Γραφάκου και Κ. Χατζηδάκη στη Ν. Ιωνία

Ομιλία στη Νέα Ιωνία πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου. Στην εκδήλωση μίλησε και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης. Το θέμα της εκδήλωσης, που οργανώθηκε από τον Μανώλη Γραφάκο, ήταν «Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Ιωνίας της Ν.Δ., Σίμος Χατζηαγγελής, προλογίζοντας τον Μανώλη Γραφάκο, αναφέρθηκε διεξοδικά «στη δημιουργική και επιτυχημένη συμμετοχή του στην εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, στις σπουδές του, στην πρότερη επαγγελματική του εμπειρία, κυρίως δε στην επιτυχημένη αυτοδιοκητική του πορεία».

Στην ομιλία του ο Μανώλης Γραφάκος εξήγησε με απλά λόγια για ποιον λόγο η χώρα μας οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση, αλλά και με ποιον τρόπο μπορεί να αυξηθεί ο εθνικός μας πλούτος, μέσα από νέες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.  Επεσήμανε ότι η χώρα έφτασε εδώ διότι σταμάτησε ο δανεισμός του κράτους από τις ξένες αγορές, ο οποίος όμως, αντί για παραγωγικές επενδύσεις, οδηγήθηκε σε καταναλωτική δαπάνη και εισαγωγές που εκτίναξαν το έλλειμμα στο ισοζύγιο των εξωτερικών συναλλαγών της χώρας.

Ανέλυσε επίσης για ποιον λόγο το σημερινό αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό και κοστοβόρο κράτος αποτελεί «τροχοπέδη» στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται μικρότερο κράτος, με μικρότερο ρόλο και παρέμβαση στη ζωή των πολιτών, με μικρότερο κόστος, αλλά κυρίως με σύγχρονους θεσμούς, ώστε να καταφέρει η ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική και εξωστρεφής, αυξάνοντας εξαγωγές και τουρισμό και προσελκύοντας νέες επενδύσεις.

Σημαντικό ρόλο, κατά τον Μανώλη Γραφάκο, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα διαδραματίσει και η μετατροπή του ασφαλιστικού μας συστήματος από διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, το οποίο είναι δικαιότερο, πιο απλό και κατανοητό, αξιόπιστο, διαφανές και παρέχει στον εργαζόμενο την πλήρη ελευθερία να διαμορφώσει τις συνθήκες της σύνταξής του.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε ότι η χώρα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει τη δυνατότητα να αντλήσει 100 δισ. ευρώ νέων επενδύσεων σε 4 χρόνια, που θα αυξήσουν σημαντικά την απασχόληση στη χώρα μας.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας για τον Μανώλη Γραφάκο, υποστήριξε ότι είναι «πολιτικός με διακριτό πολιτικό στίγμα, με πολύ συγκεκριμένες απόψεις και ιδέες, τις οποίες υποστηρίζει αταλάντευτα και με πάθος, γεγονός που προεξοφλεί ότι δίνεται ολοκληρωτικά στην προσπάθεια εφαρμογής αυτών των ιδεών».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα στο τι θα αλλάξει τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυρίως στη μείωση φόρων και στην ισόποση μείωση κρατικών δαπανών, γεγονός που υπολογίζεται να επιφέρει κέρδος περίπου έναν μισθό ετησίως στους μισθωτούς και μία σύνταξη στους συνταξιούχους.

Όσον αφορά στην Υγεία ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπόσχεται αύξηση δαπανών, αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα, αλλά μίλησε για πρακτικές λύσεις και δεσμεύσεις της Ν.Δ. όπως για τις ευπαθείς ομάδες, το ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ να είναι σε 24 ώρες από τότε που θα ζητηθεί κ.λπ. Για τους χρονίως πάσχοντες πιο αραιές επισκέψεις σε ιατρό για συνταγογραφήσεις. Για τους καρκινοπαθείς, διανομή των φαρμάκων τους στο σπίτι.  «Σεβασμός στον ασθενή, σεβασμός στον άνθρωπο, σεβασμός στην πράξη» κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στην Παιδεία, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για αναβάθμιση των ξενόγλωσσων μαθημάτων στα σχολεία και χορήγηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας από αυτά, προκειμένου να εξοικονομούν οι οικογένειες χρήματα από τα φροντιστήρια. Επίσης, επανέλαβε την εξαγγελία της Ν.Δ. για τη δημιουργία ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε έδρα νομού και σε κάθε μεγάλη διοικητική ενότητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά με ικανότητες να έχουν ίσες ευκαιρίες να ξεδιπλώσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.

«Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συνολικά ρότα, διότι δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια στη λογική της αναδιανομής της φτώχειας. Πρέπει να μπούμε στη λογική μιας χώρας που παράγει, που δουλεύει σωστά. Η μείωση της φορολογίας και η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών θα αλλάξουν το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα.  Το σύνθημά μας λοιπόν είναι Νέα Δημοκρατία, νέες δουλειές» κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet