Νέα κινητοποίηση για το πάρκινγκ του Μετρό «Δ. Πλακεντίας»
Αυτοδιοίκηση

Νέα κινητοποίηση για το πάρκινγκ του Μετρό «Δ. Πλακεντίας»

Νέα κινητοποίηση προγραμματίζουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στις 5μ.μ., για την ακύρωση της μίσθωση τους χώρου στάθμευσης στον σταθμό Μετρό «Δ. Πλακεντία», συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής. Στη σχετική ανακοίνωσή τους, οι εν λόγω φορείς κάνουν αναφορά σε δήλωση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Δημαρά, που – όπως υποστηρίζουν – σε πρόσφατη συνάντησή του είπε ότι «αν δεν πληρώνετε πάρκινγκ στη Δουκίσσης Πλακεντίας, μπορεί να μας βγάλουν από το ευρώ!»

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Αν δεν πληρώνετε πάρκινγκ στη Δουκίσσης Πλακεντίας, μπορεί να μας βγάλουν από το ευρώ!»
Όχι, δεν πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας μας, πρόκειται για το «επιχείρημα» που προέβαλλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του την περασμένη Τετάρτη 7/3 για το θέμα του επί πληρωμή πάρκινγκ στη Δουκίσσης Πλακεντίας και σε άλλους σταθμούς του Μετρό!

Ο υφυπουργός της κυβέρνησης που δήθεν «μας έβγαλε από τα μνημόνια», μόνος του παραδέχεται ότι δεν έχει δικαιοδοσία να εξασφαλίσει καν τη δυνατότητα δωρεάν χώρων στάθμευσης στους χρήστες του Μετρό, ούτε καν καλύτερη δημοτική συγκοινωνία, και είπε επί λέξει ότι όλες οι συνέπειες, τόσο στην τσέπη των πολιτών όσο και στο περιβάλλον, θα εξεταστούν «στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χρέους και των υποχρεώσεων στους δανειστές», με προτεραιότητα «στις σχέσεις μας με την Ε.Ε. και της γεωστρατηγικής πολιτικής της χώρας μας» και «σε συνάρτηση με τη συνολική μας πολιτική και την τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας»!

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του κέρδους δεν ορρωδεί προ ουδενός:

  • Μπορεί να χαρατσώνει τους πολίτες, με μηνιαία επιβάρυνση ίση με το 1/3 του βασικού μισθού(!) μόνο και μόνο για τη χρήση του Μετρό και να παραδέχεται ευθαρσώς (όπως έκανε στην ίδια συνάντηση ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό) πως γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό επιβαρύνει τα πιο φτωχά στρώματα.
  • Μπορεί να επικαλείται συνεχώς την κλιματική αλλαγή όταν θέλει να δικαιολογήσει τις φωτιές στο Μάτι και τις πλημμύρες στη Μάνδρα, αλλά ταυτόχρονα να μετατρέπονται ολόκληρες γειτονιές σε κόλαση από αυτοκίνητα που ψάχνουν για θέση στάθμευσης και να παραδέχεται ευθαρσώς (όπως έκανε και πάλι ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό) ότι γνωρίζει ότι το μέτρο θα αποτρέψει επιβάτες από το να παίρνουν το Μετρό!
  • Σε καμιά περίπτωση όμως «δεν μπορεί» να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Μετρό στην Αττική ή να προσφέρει καλύτερη και φθηνότερη συγκοινωνία, γιατί αυτό δε συνάδει με τα Μνημόνια.

«Εκτός αν αναγκαστεί από τις κινητοποιήσεις όλων μας»

Οι δημοτικές αρχές φαίνονται ανήμπορες να υπερασπιστούν τη δωρεάν στάθμευση και να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ, παρά τα πομπώδη ψηφίσματα και τις ανακοινώσεις. Έτσι οι μόνοι/ες που μπορούν να ματαιώσουν τα σχέδια (της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και POLIS PARK) εμπορευματοποίησης της μετακίνησής μας είμαστε εμείς οι ίδιοι/ες, ο απλός κόσμος που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, αν αποδείξουμε με τη μαζική μας παρουσία και αντίσταση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε άλλον έναν αποκλεισμό και άλλη μια επιβάρυνση στην καθημερινότητά μας.
Νέα συγκέντρωση στην είσοδο του πάρκινγκ του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 5μ.μ.

Μόνο τα κινήματα μπορούν να επιβάλλουν:

  • Δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες, αξιόπιστες και προσιτές σε όλους, ενίσχυση της διαδημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να μη χρειάζεται η χρήση Ι.Χ. Οι μεταφορές και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και δικαίωμα όλων μας.
  • Να παραμείνουν ανοιχτά και δωρεάν πάρκινγκ σε όλους τους σταθμούς του Μετρό.

Την κινητοποίηση καλούν:

  • Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής – Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων – Φυσάει κόντρα στην Αγ. Παρασκευή.
  • Αντίσταση και Ανατροπή – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων.
  • Πρωτοβουλία Πολιτών – Χαλάνδρι Ενάντια- Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet