Τ. Μπομπόνης: Η αλήθεια για το Κολυμβητήριο είναι απλή, αλλά θέλει θάρρος για να την παραδεχθείς…
Αθλητισμός

Τ. Μπομπόνης: Η αλήθεια για το Κολυμβητήριο είναι απλή, αλλά θέλει θάρρος για να την παραδεχθείς…


«Η αλήθεια για το Κολυμβητήριο είναι απλή, αλλά θέλει θάρρος για να την παραδεχθείς… » τονίζει ο πολιτικός μηχανικός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής με την παράταξη Αλλάζουμε,
Τάσος Μπομπόνης.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Η αλήθεια για το Κολυμβητήριο είναι απλή, αλλά θέλει θάρρος για να την παραδεχθείς…

Στον δημόσιο διάλογο αναγκάζεσαι συχνά να αντιπαρατίθεσαι με ανθρώπους που συμπαθείς και διατηρείς καλές σχέσεις. Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ότι το να διαφωνώ σε κάποιες τοποθετήσεις, δεν σημαίνει πως επηρεάζεται η εκτίμησή μου προς αυτούς που τις εκφράζουν.

Αφορμή για τη σημερινή μου παρέμβαση, υπήρξε η αντίδραση τριών στελεχών της παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας σε σχέση με ένα ερώτημα της διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιούν οι Αλλάζουμε για το κολυμβητήριο.

Το ερώτημα είναι: «Θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την απόφαση του κ. Ζορμπά το 2013, όταν ήταν δήμαρχος, να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του κολυμβητηρίου; A Σωστή, Β Λανθασμένη, C Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Γύρω από το ερώτημα αυτό αναπτύχθηκε μια ολόκληρη «ρητορική», που προσπάθησε να καταδείξει ότι η ερώτηση ήταν παραπλανητική και η οποία εστιάστηκε σε τρεις άξονες:

  1. Η ακύρωση ήταν υποχρεωτική.
  2. Έπρεπε να δοθούν εξηγήσεις πριν την ερώτηση.
  3. Οι δημοσκοπήσεις εμπεριέχουν σφάλματα και δεν είναι αντιπροσωπευτικές.

Να ενημερώσω ότι στις έρευνες κοινής γνώμης, τα ερωτήματα δεν επιτρέπεται να ενσωματώνουν επιχειρηματολογία. Απαντώνται με όσα γνωρίζει ο ερωτώμενος, γι’ αυτό υπάρχει και η επιλογή «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Προς τι, όμως, όλη αυτή η σπουδή να αποδειχθεί ότι ο κ. Ζορμπάς ήταν υποχρεωμένος να ακυρώσει τον διαγωνισμό; (αλήθεια, γιατί κάποιοι προτιμούν τη λέξη ματαίωση; Πάντως, στα λεξικά μου, ματαιώνω = ακυρώνω). Αφού στο πρόγραμμα της παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας», το 2014, αναφέρεται καθαρά η πρόθεση της παράταξης και του κ. Ζορμπά να μην κατασκευάσει το κολυμβητήριο στον Τσακό. Γι΄ αυτό άλλωστε δεν το προχώρησε ποτέ.

Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναφερόταν:
«[…]Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, η ανάκληση της διαδικασίας του διαγωνισμού που είχε ξεκινήσει το 2007 για τη μελέτη-κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου. Η χρονική στιγμή αυτή ήταν η κατάλληλη, διότι μόνο τότε η έλλειψη ενδιαφέροντος για την εξέλιξη του διαγωνισμού ήταν αποδεδειγμένη, τόσο από τη μεριά του Δήμου, όσο και από τους συμμετέχοντες […] Η ίδρυση και η λειτουργία ενός Θεματικού Πάρκου μικρής κλίμακας αποτελεί τη βέλτιστη λύση η οποία παρέχει ευελιξία και δυνατότητες εναλλακτικών εφαρμογών […]».

Επίσης, ο κ. Ζορμπάς, στην εισήγησή του στο Δ.Σ. το 2013 για την ανάκληση της διαδικασίας του διαγωνισμού, έλεγε:
«[…] Σε αυτή τη χρονική στιγμή, καλούμαστε όλοι να αναβαθμίσουμε την περιοχή μέσω μιας ανάπλασης μικρής κλίμακας και να επέμβουμε με ευελιξία ώστε να υπάρχουν πάντα δυνατότητες εναλλακτικών εφαρμογών. Η επέμβαση θα ξεκινήσει από την ολική καθαίρεση αυτής της δομημένης επιφάνειας και την επαναφορά του οικοδομικού αυτού τετραγώνου στο αρχικό του εδαφικό ανάγλυφο. Στην συνέχεια να αποκατασταθούν τα πεζοδρόμια περιμετρικά του οικοδομικού τετραγώνου και ο χώρος να περιφραχτεί. Οι πολίτες θα αντιληφθούν άμεσα την επίλυση του ουσιαστικού προβλήματος της ρύπανσης και, σε αντίθεση με την σημερινή κατάσταση, η εξυγίανση θα είναι καθολική και το αρνητικό κλίμα για την περιοχή θα ανατραπεί […]».

Αγαπητοί φίλοι, θα μπορούσα και εγώ να μιλήσω για παραπλανητικά άρθρα, περί «fair play» και «λάθος ερώτησης» και ακραίων χαρακτηρισμών, όπως «πισώπλατα μαχαιρώματα», προς δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων. Ας δηλώνατε απλά και ειλικρινά ότι δεν θέλετε το κολυμβητήριο στον Τσακό. Θέλει θάρρος να αποδέχεσαι την πραγματικότητα. Θέλει θάρρος να αποδεχθείς το καινούργιο. Το σύστημα αντιδρά.

Εμείς όμως θα συνεχίσουμε πάνω στις αρχές μας. Δεν θα μιλάμε για τους δημότες. Θα μιλάμε με τους δημότες. Γιατί η γνώμη τους έχει αξία. Και δεσμευόμαστε όχι μόνο ότι θα συνεχίσουμε τις διαδικτυακές έρευνες για τα «φλέγοντα» θέματα της πόλης, αλλά θα τις επεκτείνουμε όταν αναλάβουμε τη διοίκηση της πόλης, μέσω των εφαρμογών της «έξυπνης» πόλης.

Κλείνω με τα λόγια του Geoffrey Garrett, από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania: «Σε όλους αρέσει η πρόοδος, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει η αλλαγή. Γι΄ αυτό η ηγεσία είναι δύσκολη».

Εμείς διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Και θα τον πάμε μέχρι τέλους. Για την πρόοδο στην Αγία Παρασκευή. Εμείς Αλλάζουμε. Εσείς;

Έγγραφο από το πρόγραμμα της παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet