Μπροστά Μαζί: Κακό το επίπεδο καθαριότητας στον Δήμο Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Μπροστά Μαζί: Κακό το επίπεδο καθαριότητας στον Δήμο Πεντέλης

Κακό είναι το επίπεδο καθαριότητας στον Δήμο Πεντέλης, σύμφωνα με την παράταξη Μπροστά Μαζί.

«Η πόλη χρειάζεται νέο εξοπλισμό και προώθηση της ανακύκλωσης» όπως επισημαίνει η παράταξη με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Λευτέρη Κοντουλάκο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Κακό το επίπεδο καθαριότητας στον Δήμο μας
Η πόλη χρειάζεται νέο εξοπλισμό και προώθηση της ανακύκλωσης

To επίπεδο της καθαριότητας στην πόλη μας έχει υποχωρήσει αισθητά τα τελευταία χρόνια. Είναι φανερό σε όλους ότι ο εξοπλισμός της πόλης όσον αφορά στην προσωρινή αποθήκευση, συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων (κάδοι και απορριμματοφόρα) είναι πεπαλαιωμένος και πεπερασμένος και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου χρειάζεται αναδιοργάνωση.

Ήδη από το 2015, ο Δήμος Πεντέλης, όλοι εμείς οι πολίτες, πληρώσαμε την εκπόνηση μιας μελέτης με τίτλο «Σχέδιο Αποκεντρωμένης ∆ιαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων στον Δήμο Πεντέλης» με στόχο την αξιολόγηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου, την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και την αναδιοργάνωση τελικά της υπηρεσίας καθαριότητας. Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Κοντουλάκος επισκέφθηκε το συνεργείο του Δήμου στα Μελίσσια, όπου συντηρείται ο μηχανολογικός εξοπλισμός της καθαριότητας.

Η εικόνα είναι απογοητευτική. Ελλείψεις σε υποδομές, ελλείψεις σε ανταλλακτικά, εργασία σε τριτοκοσμικές συνθήκες.  Οι εργαζόμενοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους δεν μπορούν να κάνουν θαύματα και να αναστήσουν απορριμματοφόρα που χρονολογούνται από το 1968! Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το 2009 και μετά ο Δήμος μας δεν έχει προμηθευτεί κανέναν νέο απορριμματοφόρο, και ο μέσος όρος ηλικίας των απορριμματοφόρων που σήμερα διαθέτουμε ξεπερνά τα 20 έτη.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι ο κ. Στεργίου αντί να εντάξει στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ την αγορά νέων οχημάτων για την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου, προτίμησε την διεξαγωγή διαγωνισμού για την αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων (δείτε εδώ ), διαγωνισμός που κατέληξε άγονος και στη συνέχεια ο κ. Στεργίου προχώρησε στη διαδικασία της προμήθειας με τη μέθοδο της απευθείας διαπραγμάτευσης.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος μας έχει προκηρύξει διαγωνισμό ύψους 133.000,00 ευρώ για την προμήθεια ανταλλακτικών και συντήρηση των οχημάτων. Είναι σαφές ότι με τέτοιες πρακτικές και με αυτή η φιλοσοφία δεν πάμε πουθενά. Αντίθετα, ρίχνουμε λεφτά σε μια μαύρη τρύπα και ανακυκλώνουμε μια μίζερη και αναποτελεσματική κατάσταση.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αποφασίσουμε την αναδιοργάνωση της καθαριότητας, να αναζητήσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την σταδιακή αντικατάσταση του στόλου μας, και να πάμε Μπροστά Μαζί.

Τον Λευτέρη Κοντουλάκο συνόδεψε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Άνθιμος.

Την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο Μελισσίων ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Κοντουλάκος θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων την πρότασή μας για την καθαριότητα. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά την πρότασή μας για την υπογειοποίηση του συστήματος συλλογής, για την ανανέωση του στόλου μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης, για την προώθηση της ανακύκλωσης και της οικιακής κομποστοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet