«Καίει» τον Μιχαλολιάκο μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής
Κοινωνία

«Καίει» τον Μιχαλολιάκο μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής

Δεν βοήθησε ιδιαίτερα την υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής μάρτυρας που υποδείχθηκε από τους συνηγόρους του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρυοοβαλάντη Αλεξόπουλου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, είχε συχνά πολιτικές συζητήσεις με τον πρώην βουλευτή. Σε αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο, «τον ρωτούσα τι δουλειά έχει με τους ναζιστές και τον προειδοποιούσα ότι θα μπλέξει. Μου απαντούσε ότι στη Λάρισα, όπου είχε εκλεγεί, υπάρχουν πολλοί ακραίοι που είναι της αρεσκείας της ηγεσίας, αλλά τους συγκρατούσε να μην κάνουν βίαια πράγματα».

«Τι μας τον έφερες αυτόν εδώ;» φώναζαν οι συνήγοροι του Νίκου Μιχαλολιάκου, προς τη συνάδελφό τους, όταν ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η Χρυσή Αυγή «είναι ναζιστική οργάνωση που κρύβεται πίσω από τον μανδύα του πολιτικού κόμματος», ενώ για τον ίδιο τον αρχηγό της οργάνωσης, δήλωσε: «Είδα μια μέρα τον Αλεξόπουλο με άλλους χρυσαυγίτες που του έλεγαν “θα κάνουμε ντου στο Κοινοβούλιο” και εκείνος απαντούσε: “Άσε τι λέει ο Αρχηγός, αυτά δεν γίνονται” (…) Ήμουν παρών και σε δύο ομιλίες του Μιχαλολιάκου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που έλεγε “εμείς θα μπούμε στη Βουλή και θα ρίχνουμε σφαλιάρες” και οι άλλοι από κάτω χειροκροτούσαν ένθερμα».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμα ότι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής «απέδωσε αρχικά τη δολοφονία Φύσσα σε προβοκάτσια, στη συνέχεια όμως άρχισε να προβληματίζεται με τα συνταρακτικά στοιχεία που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και εν τέλει αποχώρησε από την οργάνωση», αν και όπως του είχε πει ο ίδιος «δεν είναι τόσο εύκολο να φύγεις από τη Χρυσή Αυγή».

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet