Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη γυναικεία ενδυμασία στη Νεοελληνική Ζωγραφική
Πολιτισμός

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη γυναικεία ενδυμασία στη Νεοελληνική Ζωγραφική

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  που συνδιοργάνωσε το ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Λαογραφικός – Ιστορικός Σύλλογος «Πευκιώτικες Ρίζες», με θέμα «H Γυναικεία Ενδυμασία μέσα από τη Νεοελληνική Ζωγραφική» και ομιλήτρια τη φιλόλογο και ιστορικό Τέχνης, Άννα Παπαστεργίου, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Έχω τη χαρά να βρίσκομαι σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το ΠΕΑΠ και ο Λαογραφικός Σύλλογος οι “Πευκιώτικες Ρίζες”. Όπως έχω ξαναπεί οι εθνικοτοπικοί και λαογραφικοί σύλλογοι επιτελούν πολύ σημαντικό έργο καθώς κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις. Για αυτόν τον λόγο ως Δήμος στηρίζουμε τη δράση τους με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που υποστήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τόνισε τη σπουδαιότητα, της συμμετοχής των συλλόγων συνδιαστικά με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΠΕΑΠ αφού αποτελούν τον πλούτο του παραδοσιακού μας Πολιτισμού και της κουλτούρας μας προωθώντας με ένα πιο σύγχρονο τρόπο τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας στις νεότερες γενιές. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet