Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και «έξυπνες» πόλεις
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και «έξυπνες» πόλεις

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε, με υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής τον Γιάννη Μυλωνάκη, για τη συμμετοχή της στο 7th Smart Cities Conference, η παράταξη του τέως δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, εξέδωσε ανακοίνωση για τις δικές της πρωτοβουλίες και συμμετοχές στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των «έξυπνων» πόλεων, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

Η παράταξή μας πριν από περίπου ένα χρόνο δημοσιοποίησε τις προτάσεις της που αφορούν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Οι προτάσεις αυτές έτυχαν επεξεργασίας από την αρμόδια Επιτροπή Εργασίας της παράταξης, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δίνουμε σημασία στην ουσία και όχι στα «θεάματα» ή στις εκδηλώσεις εντυπωσιασμού, που τίποτε ουσιαστικό δεν προσφέρουν στους δημότες.

Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ως παράταξη συμμετείχαμε σε συνέδρια ή δράσεις που αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στις «έξυπνες πόλεις».

Συγκεκριμένα:

  1. Ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Ζορμπάς και ο συντονιστής της Επιτροπής Εργασίας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τη Διαφάνεια, Θανάσης Μπαλάσκας, παρακολούθησαν ως σύνεδροι το «6ο Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις», που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2018 στο συνεδριακό κέντρο «ΔΑΪΣ» στο Μαρούσι.
  2. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Ζορμπά, συνοδευόμενου από τον οργανωτικό γραμματέα, Σπύρο Παπασπύρο και το μέλος της Επιτροπής Εργασίας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τη Διαφάνεια, Θοδωρή Μπουρλιάσκο, με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καινοτόμων/έξυπνων λύσεων για τους Δήμους, προκειμένου να κοστολογηθούν για την περίπτωση της Αγίας Παρασκευής.
  3. Πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση-συζήτηση  του επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Ζορμπά, του συντονιστή της Επιτροπής Εργασίας  για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Θανάση Μπαλάσκα, του μέλους της ίδιας Επιτροπής, Θοδωρή Μπουρλιάσκου και των συντονιστών των Επιτροπών Διοίκησης και Αθλητικών Υποδομών και Προγραμμάτων Αθλητισμού, Αντώνη Νάτσικα και Βασίλη Σάρκουλα, αντίστοιχα, με τον Δημήτρη Παπαστεργίου, δήμαρχο του πρωτοπόρου στα θέματα αυτά Δήμου Τρικάλων, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα και ανταλλάχτηκαν απόψεις.
  4. Ο συντονιστής της Επιτροπής Εργασίας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τη Διαφάνεια, Θανάσης Μπαλάσκας, συμμετείχε στο 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
  5. Ο συντονιστής της Επιτροπής Εργασίας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τη Διαφάνεια, Θανάσης Μπαλάσκας, μαζί με τον συντονιστή της Επιτροπής Εργασίας για την Νεολαία και την Επιχειρηματικότητα, Δημοσθένη Κόλλια, παρακολούθησαν το τοπικό εργαστήριο Innovation Lab #smartcity 2 της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα.
  6. Ο συντονιστής της Επιτροπής Εργασίας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τη Διαφάνεια, Θανάσης Μπαλάσκας,  παρακολούθησε ως σύνεδρος το «7ο Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις», που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2019 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες που αφορούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη, τη διευκόλυνση των ΑμεΑ, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τους χώρους στάθμευσης, την ποιότητα του περιβάλλοντος, τα αδέσποτα κ.λπ. Οι γνώσεις και πληροφορίες που αντλήθηκαν μεταφέρονται στις αρμόδιες Επιτροπές Εργασίας, οι οποίες τις επεξεργάζονται.

Αρκετές από αυτές τις λύσεις θα εφαρμοστούν και στον Δήμο μας στην περίπτωση που οι δημότες μας εμπιστευτούν τη διοίκησή του.

Να σημειωθεί ότι η παράταξή μας πρώτη εισήγαγε την ηλεκτρονική διαβούλευση για τις τέσσερις σοβαρές προτάσεις-δεσμεύσεις της που έχει καταθέσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet