Η πλειονότητα των πολιτών στην Αγία Παρασκευή θέλουν εδώ και τώρα να προχωρήσει το κολυμβητήριο
Αθλητισμός

Η πλειονότητα των πολιτών στην Αγία Παρασκευή θέλουν εδώ και τώρα να προχωρήσει το κολυμβητήριο

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία «Εσύ έχεις τον λόγο», μέσω της οποίας η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης ζήτησαν από τους πολίτες να πάρουν θέση για το ζήτημα του κολυμβητηρίου, «που για 28 ολόκληρα χρόνια παραμένει γιαπί, στερώντας τη νεολαία και την κοινωνία της πόλης μας από μια σύγχρονη και χρήσιμη αθλητική υποδομή», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.

Την πρωτοβουλία είδαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περίπου 30.000 άτομα, ενώ στο σχετικό ερωτηματολόγιο απάντησαν 689 κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σχεδόν καθολική (91%) είναι η αντίληψη των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής για τη χρησιμότητα του κολυμβητηρίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις των πολιτών για τους χειρισμούς που έκαναν ή δεν έκαναν η προηγούμενη και η σημερινή δημοτική αρχή σε σχέση με το κολυμβητήριο. Η  πλειοψηφία (69%) θεωρεί ότι η απόφαση του κ. Ζορμπά (σ.σ.: τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής)το 2013 για ακύρωση του διαγωνισμού ήταν λανθασμένη, ενώ σωστή θεωρεί ότι ήταν το 18% και 13% δεν γνωρίζει και δεν απαντά. Την ίδια στιγμή το 72% εκτιμά ότι ο κ. Σταθόπουλος (σ.σ.: νυν δήμαρχος Αγίας Παρασκευής) έχει επιδείξει ολιγωρία σε σχέση με το κολυμβητήριο, έναντι 6% που πιστεύει ότι έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει, ενώ το 22% δεν γνωρίζει και απαντά.

Το πλέον σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία (78%) συμφωνεί με την πρόταση της παράταξης Αλλάζουμε, ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου, με μόνο το 19% να έχει αντίθετη άποψη και το 3% να μην απαντά. Το 58% ζητά κλειστό κολυμβητήριο, το 29% ανοικτό και το 13% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

«Οι συμπολίτες μας έδωσαν το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Αλλάζουμε, υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης και πρόσθεσε:

«Θέλουν να πάψει επιτέλους η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να πληρώνουμε άλλο τα λάθη του κ. Ζορμπά και την αδιαφορία του κ. Σταθόπουλου. 

»Ευχαριστούμε τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής για τη μεγάλη συμμετοχή τους. Προχωράμε άμεσα σε συναντήσεις με ειδικούς και φορείς, προκειμένου να αποδώσουμε στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής ένα σύγχρονο και λειτουργικό κολυμβητήριο, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα. 

»Αλλάζουμε σημαίνει δίνουμε άμεσες λύσεις σε προβλήματα που άλλοι αφήνουν να μας ταλαιπωρούν για χρόνια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet