Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή: Συμμετοχή σε δράση κατά του φασισμού

0
92 Προβολές

Στη διεθνή μέρα δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό συμμετέχει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στην πλατεία Βικτωρίας και στις 15:00 στην Ομόνοια.

Η δημοτική κίνηση επισημαίνει:

Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα ρατσιστικής και φασιστικής βίας στη χώρα μας έχουν πληθύνει επικίνδυνα. Ο μετανάστης Εμπουκά Μαμάν Σουμπέκ βρέθηκε νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο αστυνομικό τμήμα στην Ομόνοια με την αστυνομία να προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα. Στη Νίκαια, δύο μετανάστες δέχτηκαν βίαιη επίθεση από αστυνομικούς μέσα σε παρκαρισμένο αμάξι χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι εκθέσεις φορέων που μιλούν μεταξύ άλλων για κακομεταχείριση και παράνομες απελάσεις προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο, επιβεβαιώνοντας έτσι όσα κατήγγειλαν πρόσφατα αγωνιστές κι αγωνίστριες από Ελλάδα και Τουρκία. Χαρακτηριστική είναι η έκθεση – κόλαφος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης (Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας – CPT), η οποία αναφέρεται στις άθλιες συνθήκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης και λοιπών χώρων κράτησης, όπως η Μόρια, αλλά και σε βασανιστήρια της αστυνομίας, όπως στην περίπτωση του Α.Τ. Ομονοίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη συντήρηση των άθλιων hot-spot στα νησιά του Αιγαίου και των camps με τα αντίσκηνα στην ηπειρωτική Ελλάδα, το κλείσιμο των συνόρων για να εμποδίσει το ταξίδι των προσφύγων στην Ευρώπη για μία καλύτερη ζωή, την «πρόσκληση» στο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για πρώτη φορά, είναι υπεύθυνη για τα τους χιλιάδες θύματα στο Αιγαίο. Αυτή η πολιτική στρώνει το δρόμο για το ρατσισμό και την ακροδεξιά.

Στην Ελλάδα, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποτελεί σκάνδαλο η συνέχιση με «ρυθμούς χελώνας» της δίκης των φονιάδων νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που δεν έχει ακόμη καταλήξει σε καταδίκη ενώ οι φονιάδες κυκλοφορούν στις γειτονιές μας ελεύθεροι. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλου του πολιτικού – οικονομικού – κρατικού – δικαστικού προσωπικού για την ανοχή που επιδεικνύεται από τις κυβερνήσεις, όπως του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, είναι ελπιδοφόρο ότι νέα σχετικά μαζικά κινήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού δυναμώνουν ως το «αντίπαλο δέος» σε αυτές τις κυρίαρχες κατευθύνσεις του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, όπως στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ, των φασιστών και των ρατσιστών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Πριν από μερικούς μήνες δεκάδες χιλιάδες αντιφασίστες στο Κέμνιτζ της Γερμανίας πλημμύρισαν τους δρόμους κατά της εμφάνισης των νεοναζί και σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες.

Ο αγώνας για να γκρεμίσουμε τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, για ανοιχτά σύνορα για τους κατατρεγμένους, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για την νομιμοποίηση των μεταναστών, για να αποκρούσουμε την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και το σεξισμό αποτελεί προτεραιότητα για το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλου του δημοκρατικού λαού. Είναι μία μάχη που δίνεται – και πρέπει να δίνεται – «χέρι με χέρι» με τις μάχες κατά της λιτότητας και των περικοπών, κατά του εξανδραποδισμού των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που απεργάζονται και υλοποιούν οι νέες «Χούντες των Αγορών».

Στις 16 Μάρτη θα ακουστεί η κραυγή μας στην Αθήνα ταυτόχρονα με κινήματα που θα διαδηλώνουν στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στη Βιέννη, στο Παρίσι, στη Βαρσοβία, στην Κοπεγχάγη, στην Ν.Υόρκη, στο Σίδνεϋ, στη Σεούλ, διαδηλώνουμε για ίσα δικαιώματα για ντόπιους και μετανάστες/πρόσφυγες και ενάντια στη δολοφονική αστυνομική αυθαιρεσία και στον φασισμό. Για να νικήσει η ελπίδα, ο συλλογικός αγώνας των πολλών για έναν κόσμο και μια Ευρώπη χωρίς νεοναζί και ρατσισμό!

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up