Δ. Κωνστάντος: Γιορτή αθλητή ή προκλητική προεκλογική εκδήλωση των κ.κ. Μαυρίδη και Καρύμπα;
Αθλητισμός

Δ. Κωνστάντος: Γιορτή αθλητή ή προκλητική προεκλογική εκδήλωση των κ.κ. Μαυρίδη και Καρύμπα;

«Σε μια προφανή προεκλογική, ψηφοθηρική, αντιθεσμική και μονοπαραταξιακή εκδήλωση έχει μετατραπεί η “Γιορτή του Αθλητή”, που φέρει στην πρόσκλησή της τις υπογραφές του δημάρχου κ. Μαυρίδη και του εντεταλμένου συμβούλου κ. Καρύμπα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο
κ. Δημήτρης Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- και υποψήφιος δήμαρχος.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο κ. Κωνστάντος, «δύο μόλις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και αφού πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια απραξίας, τόσο όσον αφορά στη διοργάνωση μιας παρόμοιας εκδήλωσης, όσο και στην υψηλής προτεραιότητας αντικατάσταση του χλοοτάπητα και του ελαστικού τάπητα στίβου στα γήπεδα Πεύκης και Λυκόβρυσης και ολοκλήρωσης του ημιτελούς κλειστού, είναι προφανές ότι υπηρετούνται ιδιοτελή κίνητρα που εν τέλει προσβάλλουν τους τιμώμενους για τα αθλητικά τους επιτεύγματα.

»Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, με πρωτεύον το λόγο απουσίας του ΠΕΑΠ από την πρόσκληση που φέρει την ευθύνη των αθλητικών χώρων στον Δήμο μας και των σχέσεων με τα αθλητικά σωματεία που τις χρησιμοποιούν. Από τον διάλογο που ακολούθησε, απόντος του δημάρχου, κατέστη φανερή, πέραν πάσης αμφιβολίας, η δικαιολογημένη ενόχληση του προέδρου του ΠΕΑΠ, κ. Φωτίδη, για τον παραγκωνισμό του ιδίου και του νομικού προσώπου. Ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Καρύμπας, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την πρόδηλη αντιθεσμική διαδικασία, ισχυρίστηκε ότι απαγορεύεται να είναι συνδιοργανωτής το ΠΕΑΠ σε εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Δήμο, προκαλώντας πολλά χαμόγελα με το καινοφανές επιχείρημα. Είναι φανερό ότι ο κ. Μαυρίδης επέλεξε με τη συγκεκριμένη “γιορτή” να ενισχύσει προεκλογικά τον εκλεκτό του κ. Καρύμπα σε βάρος του θεσμικού συνεργάτη του κ. Φωτίδη, ο οποίος πολλάκις έχει εντός του Δημοτικού Συμβουλίου υποστεί δυσμενή μεταχείριση από τον δήμαρχο.

»Επιπρόσθετα, η οργάνωση της εκδήλωσης έχει αυστηρά μονοπαραταξιακό χαρακτήρα, αφού καμία συνεννόηση ή πρόσκληση σε αυτό το στάδιο δεν υπήρξε προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

»Τιμούμε και σεβόμαστε απεριόριστα τις αθλητικές επιτυχίες, αλλά και σε κάθε άλλο τομέα, γράμματα, επιστήμες, τέχνες, επιχειρείν κ.α., των νέων του Δήμου μας, κάτι που τεκμηριώνεται και από την παρουσία μας σε εκδηλώσεις παρόμοιου χαρακτήρα που έχουν οργανωθεί από φορείς όπως η Ένωση Γονέων του Δήμου ή από αθλητικούς συλλόγους.

»Ωστόσο, η οφειλόμενη τιμή δεν μπορεί να αξιοποιείται με προκλητικό τρόπο για μικροπρεπείς σκοπούς, όπως επιχειρείται με τη συγκεκριμένη “γιορτή”. Προεκλογική, δύο μόλις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ψηφοθηρική για τον εκλεκτό του δημάρχου κ. Καρύμπα, αντιθεσμική με την υποβάθμιση του ΠΕΑΠ και μονοπαραταξιακή του δημάρχου και των συν αυτώ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet