Αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού παρουσιάζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Έξι Μεγάλοι Ζωγράφοι», με ελεύθερη είσοδο. Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 παρουσιάζει τη «Φρίντα Κάλο».

Πρόγραμμα «Έξι μεγάλοι ζωγράφοι» / αφίσα

Με σκοπό να γνωρίσει το κοινό χαρακτηριστικά έργα μεγάλων δημιουργών του 20ού αιώνα, θα ανακαλύψει σε έξι συναντήσεις, τα ερεθίσματα που τους ώθησαν να διαμορφώσουν και να εξελίξουν την τέχνη τους, αλλά και να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τα δικά τους έργα, εξερευνώντας σκέψεις και συναισθήματα.

Οι συναντήσεις αναφέρονται κυρίως στην καλλιτεχνική παραγωγή της Μοντέρνας Τέχνης, που παρατηρήθηκε από τα τέλη του 19ου αιώνα, όπου οι συμμετέχοντες θα «γνωρίσουν» τους καλλιτέχνες:

  • Γκούσταφ Κλιμτ,
  • Πάμπλο Πικάσο,
  • Αμεντέο Μοντιλιάνι,
  • Φρίντα Κάλο,
  • Ρενέ Μαγκρίτ,
  • Σαλβαδόρ Νταλί.

«4η Συνάντηση Σεμιναρίου» με την Μεξικάνα ζωγράφο Φρίντα Κάλο (1907 – 1954), της οποίας το στυλ που χρησιμοποιεί φαίνεται επηρεασμένο από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό, αλλά φαίνεται να έχει δεχτεί και επίδραση ευρωπαϊκών ρευμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός και ο Υπερρεαλισμός. Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος και η σεξουαλικότητά της.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30 έως τις 13:00 στο Οικολογικό Πάρκο (Στρ. Μακρυγιάννη, Ν. Ψυχικό, τηλ.: 210 6776033).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet