Υποψήφια με τη Νέα Αρχή για την Αττική η Ευρώπη Κοσμίδη
Περιφέρεια Αττικής

Υποψήφια με τη Νέα Αρχή για την Αττική η Ευρώπη Κοσμίδη

Την υποψηφιότητα της κ. Ευρώπης Σ. Κοσμίδη στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η κ. Κοσμίδη είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός, με ειδίκευση στα δομοστατικά έργα και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Διατηρεί τεχνικό γραφείο στο Μενίδι το οποίο έχει συμπληρώσει 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Δραστηριοποιείται χρόνια στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Κοσμίδη ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Καλωσορίζω στην ομάδα μας μία νέα επιστήμονα με σημαντική εμπειρία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, χαίρομαι που έχουμε στην οικογένεια μας μία εκπρόσωπο του περήφανου ποντιακού λαού τον οποίο θα στηρίξουμε τιμώντας τους αγώνες τους. Δύναμή μας είναι η ενότητα. Χτίζουμε μία ισχυρή ομάδα ανθρώπων με αποδεδειγμένη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο προκειμένου όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να αλλάξουμε την Αττική και τις ζωές μας».

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα της κας Κοσμίδη:

Η Ευρώπη Σ. Κοσμίδη γεννήθηκε το 1979 στις Αχαρνές. Είναι η μικρότερη από τις τρεις κόρες του πολιτικού μηχανικού Σάββα Κοσμίδη και της επιχειρηματία Ελένης Κοσμίδη.

Το 1998 εισήχθη στο Τμήμα Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά απ΄ όπου αποφοίτησε με «άριστα» το 2003. Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από το οποίο αποφοίτησε, επίσης με «άριστα» το 2008.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) ως διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός, με ισοτιμία διπλώματος Μaster Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και ειδίκευση στα δομοστατικά έργα.

Σήμερα έχει αναλάβει η ίδια, το τεχνικό γραφείο «Σάββας Γ. Κοσμίδης – Ευρώπη Σ. Κοσμίδη» που λειτουργεί από το 1963 στην πλατεία Καράβου στις Αχαρνές.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στον Δήμο Αχαρνών και στο υπουργείο Υγείας. Ήταν υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές του 2010 και του 2014.

Λόγω της ποντιακής της καταγωγής υπήρξε μέλος του συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου», αλλά και του συλλόγου «Καπετάν Ευκλείδης» στις Αχαρνές, αφού ο πατέρας της υπήρξε και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet