Με τους ιεράρχες του Αμαρουσίου γιόρτασε την Κυριακή της Ορθοδοξίας η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Με τους ιεράρχες του Αμαρουσίου γιόρτασε την Κυριακή της Ορθοδοξίας η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης και των εκπροσώπων της Εκκλησίας που προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας, παρακάθισε η δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της, η κ. Πατούλη συνομίλησε με τον εκπρόσωπο του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κυρίλλου, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης, αρχιμανδρίτη Νικάνωρα, τους εκπροσώπους του Κλήρου από την Ιερά Μητρόπολη Αμαρουσίου και τους ενοριακούς ναούς της πόλης, αλλά και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η κ. Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη δήλωσε:

«Η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων το 842 μ.Χ. αποτέλεσε θρίαμβο της Ορθοδοξίας. Για όλους εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, η λαμπρή αυτή επέτειος πρέπει να συνιστά αφετηρία για την αναστήλωση των αρχών και αξιών της πίστης και του έθνους μας. Η παραχώρηση επίσημου γεύματος από τη διοίκηση του Δήμου προς τον τοπικό Κλήρο, όπως είθισται κάθε χρόνο, είναι ενδεικτική της αγαστής σχέσης Κλήρου και τοπικής αυτοδιοίκησης στο Μαρούσι, και αποτελεί πράξη σεβασμού και αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς της Εκκλησίας στο έθνος και στην κοινωνία μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet