ΟΟΣΑ: Επτά στους δέκα Έλληνες φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις δαπάνες τους
Οικονομία-Αγορά

ΟΟΣΑ: Επτά στους δέκα Έλληνες φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις δαπάνες τους

Για το 70,5% των Ελλήνων η δυσκολία να καλύψουν τις υποχρεώσεις-δαπάνες τους αποτελεί έναν από τους τρεις μεγαλύτερους κινδύνους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όπως διαπιστώνει νέα έρευνα του ΟΟΣΑ.

Οι δύο άλλοι μεγάλοι κίνδυνοι για τους Έλληνες, βραχυπρόθεσμα, είναι τυχόν ασθένεια ή αναπηρία (46,1%) και η απώλεια της εργασίας τους (42,4%).

Για το 77% των Ελλήνων, η οικονομική ασφάλεια στα γηρατειά αποτελεί έναν από τους τρεις μεγαλύτερους κινδύνους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι άλλοι δύο μεγάλοι κίνδυνοι για τους Έλληνες είναι να μην αποκτήσουν τα παιδιά τους ευημερία (62,1%) και να μην αποκτήσουν οι ίδιοι ευημερία (50,9%).

Όπως προκύπτει εξάλλου από την έρευνα, το συντριπτικό ποσοστό του 82,1% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν λαμβάνει τις παροχές που θα έπρεπε, δεδομένου του ύψους των φόρων που καταβάλλουν στο κράτος.

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της ίδιας έρευνας, ποσοστό μεγαλύτερο του 75% των Ελλήνων – όπως ακριβώς και των Γερμανών, των Πορτογάλων και των Σλοβένων – θεωρεί ότι οι πλούσιοι θα πρέπει να φορολογηθούν περισσότερο από τις κυβερνήσεις, προκειμένου να είναι, μάλιστα, σε θέση να στηρίξουν και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Η έρευνα του ΟΟΣΑ «Risks that Matter», βασίστηκε σε δείγμα 22.000 ατόμων, ηλικίας 18-70 από 21 διαφορετικές χώρες και σε αυτήν αποτυπώνεται το πώς «βλέπουν» οι πολίτες τις κοινωνικές παροχές στις χώρες τους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet