Πλήθος κόσμου στον απολογισμό έργου του Ξ. Μανιατογιάννη
Πολιτική

Πλήθος κόσμου στον απολογισμό έργου του Ξ. Μανιατογιάννη

Με πολυπληθή παρουσία δημοτών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη για τον δημόσιο απολογισμό έργου της δημοτικής αρχής της παράταξης Βριλήσσια – Δήμος Δημιουργίας, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Μανιατογιάννης ενημέρωσε τους δημότες αναλυτικά και ανά θεματικό τομέα για το έργο της δημοτικής αρχής στην τρέχουσα θητείας της. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στη μείωση των οικονομικών υποχρεώσεων και στην επίτευξη πλεονάσματος που συνιστούν εξυγίανση και νοικοκύρεμα του Δήμου, στη διεκδίκηση και επιτυχία λήψης σημαντικών χρηματοδοτήσεων για το υλοποιούμενο δημοτικό έργο, καθώς και στην ελευθέρωση και απόκτηση δημοτικών χώρων δεκάδων στρεμμάτων για κατασκευή δημοτικών υποδομών. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθαριότητα της πόλης και στη διαχείριση απορριμμάτων με Διαλογή στην Πηγή που οδήγησε σε μεγάλη μείωση του κόστους ταφής τους και μεταφράστηκε σε μείωση -25% των δημοτικών τελών στην τρέχουσα θητεία, καθώς και στην ασκηθείσα πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης που αποτέλεσε στήριγμα του αδύναμου δημότη σε καιρό κρίσης. Υπογράμμισε, επίσης, την προώθηση κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου που έφεραν τα Βριλήσσια πρώτα σε νέες συνδέσεις σε όλη την Αττική την τελευταία τριετία, τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν υλοποιηθεί και τα έργα 15 χλμ. ασφαλτοστρώσεων, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στην πόλη τις τελευταίες δεκαετίες. Στάθηκε, ακόμα, στην ενίσχυση των πολιτικών για τον πολιτισμό και για την παιδεία, δίνοντας έμφαση στην κατασκευή του 4ου Παιδικού Σταθμού και στη δημιουργία τριών βρεφικών τμημάτων για την υποστήριξη της νέας οικογένειας και των παιδιών που γεννιούνται και μεγαλώνουν στα Βριλήσσια.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα προγραμματισμένα έργα και στις ήδη δρομολογημένες παρεμβάσεις, που μετά τη δημοπράτησή τους – όπως πεζοδρομήσεις, αντιπλημμυρικά έργα αγωγών όμβριων υδάτων, ανακατασκευή παιδικών χαρών κ.α.- ακολουθεί πλέον μόνο η άμεση έναρξη υλοποίηση τους.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων έκλεισε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής απαντώντας τεκμηριωμένα στην κακόπιστη κριτική που δέχεται από φωνές του παρελθόντος της πόλης ενόψει των δημοτικών εκλογών. Δεν παρέλειψε, πάντως, να διακρίνει θετικά όσους από την αντιπολίτευση ασκούν κριτική, αλλά παράλληλα καταθέτουν και προτάσεις, έστω και εάν ο ίδιος και η παράταξη της δημοτικής αρχής έχει σημαντικά διαφορετικές προσεγγίσεις επί ζητημάτων της πόλης που αφορούν αυτές.

Τέλος, ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης ζήτησε από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους του και από όλα τα ενεργά μέλη του ψηφοδελτίου των προηγούμενων εκλογών του συνδυασμού Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας να τον πλαισιώσουν ως εκ νέου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον αγώνα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και αμέσως μετά και χωρίς διακρίσεις υποδέχθηκε την πρώτη ομάδα των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ψηφοδελτίου Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας των εκλογών του Μαΐου.

Ανάμεσα στους νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους περιλαμβάνονται εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης, μέλη της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη, καθώς και ενεργοί δημότες και πρόσωπα με σημαντική διαδρομή και ελπιδοφόρα κοινωνική προσφορά στην πόλη. Όλοι με χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικής, προοδευτικής και δημιουργικής πορείας.

Στο τέλος της δημόσιας λογοδοσίας για το έργο της δημοτικής του αρχής, ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης ευχαρίστησε όλους τους δημότες για την πολυπληθή παρουσία τους και τους κάλεσε να αγωνιστούν μαζί με τον συνδυασμό Βριλήσσια – Δήμος Δημιουργίας για τη Νίκη στις δημοτικές εκλογές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

H αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Σ. Κορωναίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Α. Βρούστης, ο επίτιμος δήμαρχος Ν. Παπαδόπουλος, ο πρώην κοινοτάρχης Α. Ράμφος, το στέλεχος και διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, η πρώην πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ.) Ι. Κοντούλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Α. Λύτρας, οι αντιδήμαρχοι Σ. Χαντζάρα, Κ. Βαφειάδης, Α. Μαυραγάνης, Π. Φυκίρης, οι πρόεδροι των ΝΠΔΔ, Β. Αρσένη και Ι. Κυρίτση, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Γ. Παρασκευοπούλου και Α. Εγκολφόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Σίμου, Φ. Μάρα, Μ. Πολίτη, Μ. Ανδριόπουλος, Μ. Βερροιόπουλος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Κ. Παπαδημητρίου, τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. Ρ.Ζαρκαδούλα και Γ. Βλάχος, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κανελλάκης, ο αναπληρωτής διοικητής του «Αμαλία Φλέμινγκ», Ι. Μιχαλακούκος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet